FireFox Mobile kiek vėluoja, bet pasirodys netrukus

Mozilla bendruomenė nemelavo bei visai neseniai pristatė mobiliosios FireFox naršyklės Fennec pirmąją bandomąją versiją, bet, nepaisant to, kiek vėluoja su galutinės versijos pristatymu, rašo BBC. Mobilioji Fennec naršyklė visų pirmiausia pasirodys Nokia N900 mobiliajam telefonui.

Mozilla viceprezidentas Džėjus Sullivanas patikino, kad viskas eina pagal planą ir šiuo metu atliekami paskutiniai patikrinimai, kad bendruomenė galėtų pristatyti finalinę naršyklės versiją. Jis teigė, kad tikėtina, jog ji pasirodys jau iki metų pabaigos, bet užsiminė, kad nereikėtų nustebti, jei reikės palūkėti iki kitų metų sausio pabaigos.

Naršyklę taip pat bus galima sinchronizuoti su savo asmeniniu kompiuteriu. Viskas labai paprasta. Prisijungiate savo išmanųjį telefoną prie kompiuterio ir visi puslapiai, kurie yra atversti asmeniniame kompiuteryje, atsiveria ir jūsų mobiliajame telefone. Dž. Sullivanas mato tik teigiamus šios savybės aspektus: „Po darbo dienos eidami nuo kompiuterio jūs neturite prisiminti, ką darėte, tiesiog toliau tai tęsti savo išmaniajame įrenginyje.“, – sakė jis.

Mobilioji naršyklė bus patalpinta internete, ją galės atsisiųsti bet kuris internautas. Mozilla taip pat paminėjo, jog dirbama prie versijų skirtų Microsoft Windows Mobile ir Google Android platformoms. Dar vėliau, matyt tik kitų metų antrojo ketvirčio pradžioje, pasirodys ir Apple iPhone telefonams skirta Fennec versija.

6 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    O kur Symbian versija? 🙁

  2. SB parašė:

    Crembo>Deja, tačiau šiai platformai Fennec nebus.

  3. PauliusBa parašė:

    Kam kažką kurt mirštančiam daiktui. 🙂

  4. Fostil parašė:

    PauliusBA kam kalbet jei tik sugebi nusisneket?
    Elementaru jog nekuria symbom, opera mobile isties nuostabi narsykle. Final versijoje bus pluginu palaikymas, tai ir ner ko lyst jiem i ta rinka jei nieko geresnio nepasiulys, tik pinigus issvaistytu.

  5. SB parašė:

    Fostil>Kad tikrai Symbian po truputėlį pasitrauks į pensija. Gi net Nokia, didziausia sios platformos salininke, zada jai atsukti nugara.

  6. Fostil parašė:

    Na nokia tai kolkas neapleidzia symbiano. Telefonai vis ju dar eina su symbian, toliau kuria updeitus:
    http://www.allaboutsymbian.com/news/item/9409_More_on_Symbian_release_plans-.php
    Naujoji symbian4 zada didelius pasikeitimus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.