„Fractal Design“ išleidžia AIO aušintuvų seriją „Celsius“

Kol kas sunku pasakyti, ar nauja „Fractal Design“ AIO aušintuvų serija „Celsius“ yra skirta pakeisti „Kelvin“, tačiau tai turėtų būti svarbi žinia tylą vertinantiems entuziastams. Švedų gamintojas paruošė du modelius: 240 mm Celsius S24 ir 360 mm Celsius S36, kurie turi iš aliuminio pagamintus radiatorius bei penktos kartos vandens bloką. Tai turėtų reikšti, kad OEM’u pasirinkta „Asetek“.

Galimybė išplėsti AIO sistemą nebėra naujiena, abu „Celsius“ aušintuvai naudoja G 1/4 užraktus ir pasižymi šia savybe, tačiau „Fractal Design“ nusprendė įvesti keletą naujovių. Pirma, gamintojas spaudai skirtame pranešime mįslingai užsimena apie CPU bloke panaudotas papildomas triukšmą slopinančias medžiagas, turinčias sumažinti 1950 – 3150 RPM veikiančios pompos dūzgesį. Antra, ant radiatorių integruoti ventiliatorių prijungimo centrai, kartu aušintuvams palaikant du darbinius režimus: auto ir PWM. Sistemos komplektuojamos su Dynamic X2 GP-12 ventiliatoriais, kurių sūkių diapazonas 500 – 2000 RPM, o maksimalus statinis slėgis 2,3 mm/H2O.

Kaip ir buvo galima spėti, „Celsius“ AIO sistemos, kurioms taikomas 5 metų garantinis aptarnavimas, iškart suderinamos su AM4 pagrindinėmis plokštėmis.

 

11 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Reiks parduot H110 ir H110i GT ir S36 pasiimsiu

  2. Maariux parašė:

    Man įdomu kodėl nevertinamas pompos garsas, juk ji daugiausia apsukų turi. Pvz ar naktį girdisi tokio tipo AIO kai tuo tarpu geras oras dirba ausiai negirdimu (~1,5m nuo uždarytos dėžės) rėžimu ?

    Kitas dalykas patikimumas, orą įsidėjai ir pamiršai, gal kratais dulkes reik pravalyt. O vandenį nuolat stebėti reikia dėl pratekėjimo. Pasidalinkit patirtimi kas turit AIO ~100 € segmente, koks garsas, pratekėjimo problemos, pompos gedimai ir pan..

    • koloniukas parašė:

      Turėjau keturias AIO aušintuvus, dabar tris 🙂
      kraken x61 – pompa iš pradžių skleidė garsą, bet paskui dingo jis, taip ir likau nesupratęs. Fan garsą nuraminau per CAM programą, nors nepasakyčiau, kad labai garsiai jie dirbo. Nutekėjimo nebuvo.

      Corsair 110i gt – pompos negirdžiu bent jau aš 🙂 Fan labai triukšmingi, keičiau ant noctua 1400rpm, nutekėjimo nebuvo. Aušina panašiai kaip x61.

      be quiet water cooler silent loop 280mm – tylus, nutekėjimo nebuvo, aušina keliais laipsniais prasčiau už pirmus du.

      Swiftech h320 x2 prestige – aušina geriau už visus, apie fan garsą na ant max veikia garsiai, ypač nervina pc įjungimo metu keliamas fan triūkšmas 🙂 Nutekėjimo nebuvo.

      Tai tiek.

    • ZeroFM parašė:

      H110 pompa ant max RPM negirdžiu o va H110i GT turi įkyrų garsa . Mano Revo D5 pump iki 60% negirdima .
      Dėl pratekėjimo nesuku kiaušų nes kai rinkau savo custom h2o esu tikrai kad nebus leak

    • Maariux parašė:

      Pasiskaičius atsiliepimus amazone arba newegg, toks jausmas, kad nemažai AIO turi problemų su sistemos sandarumu, ten ir pompų parėjimai minimi. Žinoma, statistika neaiški, kadangi žmogus su problema parašys dažniau, nei tas kuriam su produktu problemų nėra.
      Kas dėl vent garso, tai šis reikalas sprendžiamas reikalui esant, bet nuėjus pompai po garantinio turbūt tik keitimas visos sistemos belieka ?

    • IFeelYou parašė:

      Aš tai iš vis nesuprantu kur žmonės prisiskaito tų nesamonių apie kažkokius leakus. 1 komentarą pamato – tai reiškia visos sistemos leakina. Nesvarbu kad kitiems 10.0000 nieko nebuvo. Turėjau 6 vandens sistemas – nei viena niekada neleakino ir net nesukau dėl to galvos. Man rodos didesnė tikimybė kad orinis aušintuvas nuo svorio motininę sulaužys nei kad kažkas leakins 🙂 Perki ir nesuki galvos.
      Su pompos garsu asmeniškai niekada neturėjau jokių problemų, nei kas ten birzgė, nei ten garso daug buvo. Ventiliatoriai visada bus garsesni manau. Bent jau pas mane garsesni 🙂
      Kas iki 100 eurų tai turėjau Seidon 120 V2, tai buvau patenkintas. Maža, tyli ir padoriai aušino. Pardaviau iš technews kažkam – irgi nesiskundė.
      Sugedus nei viena sistema taip pat nebuvo.
      Garso požiūriu bendrai gal ir oriniai tylesni, bet mano nuomone garsas priklauso nuo ventiliatorių. Jeigu jie bus 3500rpm jokio skirtumo oras pas tave ar vanduo. Jeigu geras korpusas su izoliacija – nesigirdės jokių ten pompų.

  3. BC00 parašė:

    Naujienoje nesurašėme visų specifikacijų. Pagal gamintoją, pompos max garsas 20 dBA. Šiaip testuodami stengiamės bent žodžiais atkreipti dėmesį į pompos garsą, kol kas Be Quiet! Silent Loop neturėjo lygių.

  4. newdiamond parašė:

    nelabai suprantu, kodel gamintojai naudoja cilindrinius sriegius (Gx/x“), o ne kuginius NPT, kuriems nereikia jokiu tarpiniu, tik fuma pavyniok. Leak’as gali buti ten kur kreivos rankos pajungia, arba slanguciu medziagu keicia savo savybes laikui begant…
    Namie turbut geriamam vandeniui didesnis slegi sandariname…ir kokie ten leakai 😀 tik cia kaip sakant, kas vandeni dedasi, tai jau ten aparatura ne uz 200 eur…tai visada taip svarbu tureti patikimai sumontuota

  5. Ptyca parašė:

    kas per leaku baime, naudoju Arctic Liquid Freezer 120 dviem PC(labai neoverclokinu tiesiog megstu tyla) veikia tyliai, tememperaturas zemos ir stabilios, mano kvailu poziuriu uz tokia kaina orinio su tokiom charakteristikom negausi….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.