FTC ieškinys gali atverti kelią naujiems x86 procesorių gamintojams

Kaip žinote, Intel pastaruoju metu nemažai laiko praleidžia pasitarimuose su teisininkais, mat kompaniją net iš kelių pusių puola ieškiniai dėl nesąžiningos konkurencijos. Naujausias ieškinys iškeltas kompanijai JAV Federalinės mainų komisijos dėl piktnaudžiavimo savo padėtimi rinkoje bei galimo konkurencijos stabdymo gali užtraukti ne tik nemalonumus mikroprocesorių gigantui, bet ir atverti naujas galimybes kitiems gamintojams.

Pasak Expreview, jeigu FTC norai būtų įgyvendinti, Intel turėtų leisti įsigyti savo sukurtų technologijų licencijas kitoms kompanijoms, taip pat leisti pereiti licencijoms iš vienų rankų į kitas. Šie punktai iš esmės leistų naujoms kompanijoms pasirodyti tarp x86 mikroarchitektūros procesorių gamintojų.

Kaip pagrindinė kandidatė, galinti pasinaudoti palankiu FTC sprendimu, minima Nvidia, apie kurios ketinimus kurti x86 procesorių su VIA ar Transmeta specialistais, buvo ne vienas gandas. Visgi kompanija anksčiau yra oficialiai paneigusi gandus ir teigusi, jog x86 procesoriaus jų planuose nėra.

1 Komentaras

  1. Originalas parašė:

    Intel su Atom tik pabandė viską į vieną CPU integruoti, o tas pats laukia nešiojamų ir stalinių PC artimiausiu metu.. Tai negerai, nes nebeliks konkurencijos net motinių chipsetų ir VGA rinkoje for PC, jei nepanaikins jų x86 licenzijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.