„Gainward“ ir „Palit“ vaizdo plokštėms suteiks 3 metų garantija

Ilgesnė garantija visada sveikintina. „Gainward“ ir „Palit“ prailgina savo garantinius įsipareigojimus iki 36 mėn. visoms savo vaizdo plokštėms. Iki šiol garantija buvo suteikiama 24 mėn. Ilgesnė garantija bus taikoma visoms vaizdo plokštėms pirktoms nuo 2018 01 01. Teigiama, kad šiemet įsigiję vaizdo plokštę ant dėžės turėjo pastebėti lipduką, bylojantį apie ilgesnę 36 mėn. garantiją.

Kaip ir seniau, taip ir dabar, visus garantinio reikalus reikės tvarkyti su pardavėju. Kaip žinome, „Gainward“ ir „Palit“ yra valdomos vienos kompanijos.

Manufacturer Period Optional extendable return via
Asus 3 years dealer
Club 3D 2 years dealer
EVGA 3 years 5 years
10 years
Dealer + manufacturer
Gainward 2 years / 3 years 9 dealer
Gigabyte 3 years 4 years after registration 1 dealer
HIS 2 years dealer
Inno3D 2 years / 3 years 2 dealer
GALAX/KFA² 2 years dealer
MSI 3 years 3 dealer
Palit 2 years / 3 years 9 dealer
PNY 3 years 4 Dealer + manufacturer
PowerColor 2 years Dealer + manufacturer
Sapphire 2 years 5/3 years 6 Dealer + Manufacturer 7
XFX 3 years (5 years on fan) Dealer + manufacturer
Zotac 2 years (warranty) 5 years after registration 8 Dealer + manufacturer
1 For GeForce GTX 1000 Xtreme gaming series; 3 years only on iChill series; 3 From date of manufacture; 4 graphics cards used for mining can be rejected; 5 Up to and including Radeon 300 series; 6 From Radeon RX-400 series; 7 If dealer refuses RMA; 8 Applies only without radiator change; 9 With date of purchase from 01.01.2018

 

5 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    Pirkau vasara Palit Gtx 1070, tai skytech dave 36men garantija. O rinkaus tarp Zotac ir Palit kuri tedave 24men. Tai kodel skytech dave ilgesne garantija nors neprivalejo. Nors ten kitu fokusu su garantiniu yra: dizioji dalis Corsair maiteku teturi 2metu garantini, kai realiai privalo duot 10metu. Klausiau rastu Corsair garantinio tai sake: Lietuvoje garantinis privalo but 10metu. Sakau kaip taip gali but nes pas mus tera 2metai, tai jis atsake, kad greiciausiai jie stumdo „REFURBISHED“. Viskas gal butu ir nieko, bet lietuvis nebutu lietuvis ir ta „REFURBISHED“ pardavineja uz normalaus maiteko kaina.

    • mafo parašė:

      Nėra berods tokio įstatymo, kuris įpareigotu juridinį asmenį duoti garantijas perparduodamai prekei tokias pat kaip ir gamintojas. Tai gali būti tiesiog įrodymu, kad skytech perka savo produkciją iš trečiųjų šalių o ne tiesiogiai iš gamintojo. Na bent jau prekyboje tarp juridinių asmenų toje vietoje konkretus chaosas, tarp juridinio ir fizinio bent įstatymas yra.

    • newdiamond parašė:

      garantinius duoda ne mazmenininkas, o realus tiekejas (didmenininkas), taigi…ka pagroja tiekejas, ta atkartoja mazmenininkas….

      • mafo parašė:

        CK 6.363 straipsnis lyg ir suponuoja tokios teisės pirkėjui įtvirtinimą „3. Daikto savybės atitinka sutartį, jeigu: […] „4) daiktas atitinka kokybės rodiklius, kurie paprastai yra būdingi to paties pobūdžio daiktams ir kurių pirkėjas gali pagrįstai tikėtis pagal daikto pobūdį ir daikto gamintojo, jo atstovo ar pardavėjo viešai paskelbtus pareiškimus, įskaitant reklamą ir daiktų ženklinimą, dėl daikto konkrečių savybių.“ Tačiau pradžia tik pusę darbo, straipsnyje numatoma, kad viešais pardavėjo paskelbimais galima įtvirtinti daikto kokybę. Taigi CK nenumato nenuginčijamos pareigos tiekėjui/mažmenininkui ir t.t. laikytis gamintojo suteikiamų garantijų (tą apsprendžia sutartys tarp jų). iš kitos pusės tikėtina, kad teismas neleistų pardavėjui vienašališkai pritaikyti tarkim tris metus garantijos, kai gamintojas suteikia 10. Tikėtina vadovautusi protingumo principais, kadangi pirkėjo lūkesčiai visgi yra pažeidžiami. Iš kitos pusės įrodinėjimas nebūtu lengvas ir dar klausimas ar sėkmingas. Tas pats straipsnis suteikia galimybę taikyti 6 mėn specialią garantiją ir 2 metų įrodymų apie gamybinį broką reikalaujančią garantiją. Taigi realiai CK neįpareigoja Corsair pardavinėti su 10 metų garantija, jeigu tu būdamas pardavėju aiškiai su tuo supažindini pirkėją ir tavęs neriboja sutartys su gamintoju, bei perki VGA iš Amazon. Na jei po teisybe tai mano sritis B2B tad galiu klysti dėl B2C… bet beveik 95 proc jog neklystu 😀 Ne visada tiekėjas didmeninikas kažką groja…

  2. BC00 parašė:

    Nesitiki, kad galėtų pardavinėti refurbished. Čia reikėtų klausti dealerio, kuris importuoja Corsair. Nemanau, kad Skytech patys vežasi tokiais kiekiais jų produkciją.
    O jei apie VGA, tai Palit/Gainward šito būtent ir trūko. Puikius aušinimus dėjo ant GTX 1080, tik jau su Ti išėjo iš krašto sudėję vienas ant kito keturis fanus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.