Galimai atskleistos X390 ir X399 mikroschemų rinkinių savybės

Reddit“ forume paviešintos labai įdomios diagramos. Jose galime pamatyti būsimų AMD X390 ir X399 mikroschemų rinkinių savybes ir tuo pačiu diagramas kaip viskas veikia ir su kuo sujungta. Kaip galite suprasti, ši informacija nėra oficiali, tad jos tikrumu nereikėtų pasikliauti 100 %.

Pirma pažvelkime į pagrindinės plokštės su X390 mikroschemų rinkiniu diagramą. Galime sakyti, kad tai „Asus“ pagrindinės plokštės diagrama, nes šalia antro PCIe lizdo matome „Aura“ lustą, kuris atsakingas už RGB apšvietimo valdymą. Kaip matome, procesoriaus lizdas pavadintas AM44 ir yra daug didesnis nei AM4 atveju. Pagrindinė plokštė turi net aštuonis atminties lizdus, kas patvirtintų tokių procesorių keturių kanalų atminties palaikymą. Viską išsamiai pamatysite diagramoje.

Toliau, iš sekančių diagramų sužinome, kad X399 pagrindinės plokštės yra su dviem lizdais procesoriams ir bus orientuotos į darbo stotis. Tuo tarpu X390 turės tik viena lizdą procesoriui ir, veikiausiai, taps nauja AMD aukštos spartos platforma. Joje bus siūlomi procesoriai net su 16 branduolių.

Jeigu tikėti diagramomis, tai X390 pragrindinės plokštės galės pasiūlyti 44 PCIe linijas. Palyginimui, „Intel i7-6950X“ su X99 platforma turi 40 linijų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.