Gamintojai jau pradeda šalinti AMD iš savo žaidėjams skirtų prekių ženklų?

Panašu, kad „nVidia“ partnerių programa pradeda veikti, nes matome pirmuosius požymius. Jei nepamenate, tai „GeForce Parter Program“ vienas iš reikalavimų yra „GeForce“ produktams suteikti išskirtinį prekės ženklą – juo negali naudotis jokia kita kompanija. Tai yra AMD arba „Intel“. Kaip žinome, tai pagrinde liečia „Asus“, MSI ir „Gigabyte“, kurie siūlo „nVidia“ ir AMD vaizdo plokštes, kompiuterius su specialiais savo prekių ženklais skirtais žaidėjams: STRIX, „Gaming“ ir „Aorus“.

Pirmasis signalas, kad AMD yra išmesta iš „Aorus“ prekių ženklo yra neseniai išleista išorinė dėžutė su „Radeon RX 580“ vaizdo plokšte, kuri skirta pagreitinti nešiojamus kompiuterius. Ši dėžutė neturi „Aorus“ prierašo ir vadinasi tiesiog „Gigabyte RX 580 Gaming Box“. Tokios pat dvi dėžutės su „nVidia“ vaizdo plokštėmis „Aorus“ prierašą turi.

Kilus nemažam susidomėjimui, kodėl taip įvyko, „Computer Base“ „Gigabyte“ paklausė kokia to priežastis. Atsakymas tikrai keistas. „Gigabyte“ atsakė, kad tai ne į žaidėjus nutaikytas produktas. Tuo tarpų jų pačių tinklapyje parašyta: „paverskite savo ultrabook‘ą į žaidimų platformą ir pagerinkite patirtį žaidimuose.“ Tarp eilučių skaityti nesunku, „Gigabyte“ buvo tiesiog priversta AMD išmesti iš „Aorus“ prekių ženklo. Tiesa, kol kas esami „Radeon“ produktai vis dar pardavinėjami su „Aorus“ prierašu, bet tai gali greitai pasikeisti.

Su panašiomis problemomis, tikriausiai, susiduria ir „Asus“ su MSI. Dabar pastebima, kad „Radeon“ STRIX vaizdo plokščių pasiūla ypač žema JAV, Europoje ji kiek geresnė. Tai gali būti susiję ir su kripto valiutų karštine. „Asus“ tinklapis irgi atrodo nepasikeitęs.

Tuo tarpu MSI tinklapyje pastebėti pasikeitimai. „Radeon Gaming X“ serijos vaizdo plokščių įrašų nebėra globaliame ir Europai skirtame tinklapyje. Tuo tarpu JAV skirtas puslapis teberodo visas vaizdo plokštes kaip ir seniau.

Šaltinis: Guru3D

7 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    DoucheVidia strikes again 😀

  2. gedz parašė:

    2017 Q4 amd gpu market share augo 6 % lyginant su 2017 Q3, aisku viskas nvidia saskaita. bet kita vertus, tie pokyciai atejo is miningo. Dar klausimas, kiek tokie bajeriukai pades nvidiai, jei nebus kazkokiu dramatisku pokyciu su miningu, nes mineriui jokio skirtumo ar bus Rx 580 Aorus, ar Rx 580 be Aorus.

  3. BC00 parašė:

    Skirtumas gali būti tik paprastam, nieko neišmanančiam pirkėjui. Visgi tokių dar didelė dauguma..

  4. ZeroFM parašė:

    Aš jei būtau tas vienas iš gamintojų tai atvirkščiai darytau , nuimtau tuos : Aorus , Gaming , Strix nuo nVidia parduodamų gpu ir nVidia absoliučiai nieko negalėtų padaryti .

    • kernel_panikuoja parašė:

      As tai nesuprantu, kodel daug kas mano, kad tie gamintojai yra kazkodel pasipiktine ar isizeide del to GPP. As manau, kad jiems visiskai dapizdi tai yra, jie elementariai pasiskaiciuoja kada daugiau uzdirbs. Jei tai reiskia naudoti GPP ir stumt raga AMD’ui, taip ir darys. Ten niekam neidomu jokie moraliniai principai 🙂

  5. r00lz parašė:

    Rimtas pareiškimas
    Gigabyte RX 580 Gaming Box – „tai ne į žaidėjus nutaikytas produktas“ 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.