Gandas: „nVidia“ 7 nm grafikos procesorius atskleis kovą

WCCFTech“ teigia gavę informacijos iš vieno šaltinio apie „nVidia“ 7 nm grafikos procesorių atskleidimo planus. Manoma, kad „nVidia“ ruošiasi savo „Ampere“ architektūrą atskleisti GTC renginio metu kovą. Net jei tai tiesa, „Ampere“ vaizdo plokščių išleidimo laikotarpis yra vis tiek neaiškus. Labai tikėtina, kad tai įvyks „Computex“ parodoje, bet tai parodys tik laikas.

Puikiai suprantate, kad esame informacija yra tik gandai, o realus „nVidia“ planai gali būti visai kitokie. Pati „nVidia“ yra prasitarusi, kad didžiąją dali 7 nm grafikos procesorių gamins naudodami TSMC 7 nm litografiją, o tik maža dalis užsakymų teks „Samsung“. Visai neseniai TSMC atskleidė savo 7 nm litografijos klientus, o tarp jų nematėme „nVidia“. Norint išleisti „Ampere“ grafikos procesorius globalai su TSMC reikia sudaryti sutartį dėl didelio kiekio silicio plokščių, kad būtų pateninama paklausa. Gali būti, kad tai irgi laikoma paslaptyje.

4 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Įdomu kiek vidutinių darbo atlyginimų kainuos 3080ti. Mane tik stebina, kad naujų žaidimų kaina išliko pastovi.

  2. SoTOP parašė:

    Aš spėčiau, kad iš pradžių bus paleistos tik 3080(2080Ti+15%, $899 arba 1K) ir 3070(2080S+15%, $599), o 3080Ti pamatysim vėliau.
    Aišku, čia tuščia spekuliacija, nes Nvidia dabar tokioje situacijoje, kai su 3000 karta gali lengvai „prisukti“ arba „atsukti“ kiek nori greičio priklausomai nuo to ką siūlo AMD ir/arba rinka nori, nes turės didelius spartos rezervus.

    • Strelok parašė:

      Nu Nvidia ne Intel. Tikiu, kad kažką turi jeigu AMD kažką naujo pristatytų. Kaip, kad gtx 1080ti atsakas vegai 64 buvo. Aiškų, kai kažką labai gero išleidžia tada kerta per perdavimus kitom kartom, už tai Intel ir neskubėjo dadėti daugiau branduolių.

    • kernelis parašė:

      Dar klausimas, ar RTX3080 nebus RTX2080 +15-20% rasterization load’e, jeigu dauguma 7nm resursu sukis i RTRT grandynus 🙂

      Man kazko tokia naujauta, kad Ampere bus ~2x ant RTRT ir 15-30% ant raster, per modeli lyginant. Matysim.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.