„Gartner“: kompiuterių pardavimai stabilizavosi

Daug metų kompiuterių pardavimai mažėjo, bet 2018 metų trečio ketvirčio duomenys rodo, kad situacija stabilizavosi. „Gartner“ pateikti duomenys rodo, kad 2018 m. trečiąjį ketvirtyje, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, matomas bendras 0.1 % pardavimų padidėjimas. Reikia pridurti, kad ši statistika sudaroma skaičiuojant jau surinktus kompiuterius, o ne atskirus jų komponentus.

Globaliai geriausiai sekasi „Lenovo“, aplenktas net konkurentas HP. Toks šoktelėjimas nutiko todėl, kad „Lenovo“ suvienijo jėgas su „Fujitsu“. „Lenovo“ globali pyrago dalis yra 23,6 %. Jie savo dalį padidino 10,7 %. Antroje vietoje esantys HP pardavė 6,2 % daugiau kompiuterių, o jų rinkos dalis yra lygi 21,8 %. Trečioji kompanija, kuri sugebėjo padidinti savo pardavimus paskutiniame ketvirtyje, yra „Dell“. Jų pardavimai augo 5,3 %, o bendra rinkos dalis siekia 16 %. Visų kitų didžiųjų kompanijų pardavimai mažėjo, tarp jų yra „Apple“, „Asus“ bei „Acer“. Šioje trijulėje didžiausi pralaimėtojai yra „Asus“, nes jų kompiuterių pardavimai sumažėjo net 15,9 %.

4 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Niekaip nesuprantu kam tokia statistika reikalinga. As kompa pirkau tik viena karta gyvenime ir daugiau nepirksiu. Nors visa laika viskas aukstam lygyje 🙂

  2. adex parašė:

    Paziuri i apple ir asus mazejima, tai net malonu pasidaro

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.