GDDR atminties kainos paskutiniame šių metų ketvirtyje turėtų nebekilti

Paskutiniai metai yra trūkumo metai kompiuterijos ir puslaidininkių versle. Dėl to įvairių produktų kainos yra daug didesnės nei turėtų. Nors pastaruoju metu vaizdo plokščių kainos ir mažėja, bet jų atminties kainos auga toliau. Vien trečiame 2021 metų ketvirtyje GDDR atminties kainos augs 10-15 % ir tik paskutiniame šių metų ketvirtyje kainų augimas turėtų sustoti.

Didžiausias trūkumas yra jaučiamas GDDR6 atminties, o GDDR5 atminties poreikis yra mažesnis. Priminsime, kad GDDR6 atmintį naudoja ne tik vaizdo plokštės, bet ir naujos kartos konsolės iš „Sony“ ir „Microsoft“. GDDR atminties trūkumas dar susidarė ne tik dėl didelio vaizdo plokščių ar konsolių didelio poreikio, bet ir dėl atminties gamintojų prioritetų. Jie, pirmiausia, gamina atmintį serverių produktams, nes ten pelno marža yra didesnė ir tik likusios gamybos linijos skiriamos kitai atminčiai.

Išaugę vaizdo plokščių komponentų įkainiai taip pat reiškia, kad gamintojų rekomenduojamos kainos esamoje rinkoje yra neįmanomos. Tad net susitvarkius vaizdo plokščių pasiūlai/paklausai rekomenduojamų kainų parduotuvėse tikrai nematysime.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.