„GeForce GTX 2080“ gali lengvai kainuoti 1000 €, išleidimas gegužę

TweakTown“ turi šaltinių, kurie yra artimai susiję su „nVidia“, o gal ir iš pačios kompanijos. Jie tinklapiui atskleidė, kad naujas GTX 20-osios serijos vaizdo plokštės turėtų būti išleidžiamos GTC renginio metu gegužę. Tuo pačiu laikotarpiu 2016 metais buvo išleistos ir dabartinės GTX 1080 grafikos kortos. Pirma „Founders Edition“, o po to ir partnerių patobulinti modeliai.

„TweakTown“ imasi spekuliuoti, kiek gi galėtų kainuoti „GeForce GTX 2080“. Manoma, kad ši vaizdo plokštė už savo pirmtaką bus greitesnė 30-50 %, tuo pačiu tiek pat brangiau ir kainuos. Spėjama, kad didesnė kaina bus ne nuo rekomenduojamos „nVidia“ kainos, o nuo realios matomos parduotuvėse. Dabar GTX 1080 kainuoja 700-800 €, o prie šio skaičiaus pridėjus 30-50 % gaunama suma tikrai priverčia susiraukti. Geriausiu atveju kiek mažiau nei tūkstantis, o blogiausiu apie 1200 €. Tokios kainos visiškai nepradžiugintų vaizdo plokščių ištroškusių žaidėjų, neapsidžiaugtų ir kripto valiutų kasėjai.

Tiesa, iki gegužės mėnesio dar daug kas gali pasikeisti. Kripto valiutų kasimas gali tapti nepelningas ar vos pelningas, todėl toks verslas nupirktų mažiau vaizdo plokščių. Nuslūgus paklausai iš kripto valiutų sektoriaus greitai normalizuotųsi ir kainos.

36 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „Spėjama, kad didesnė kaina bus ne nuo rekomenduojamos „nVidia“ kainos, o nuo realios matomos parduotuvėse.“

    Tai tiap iseina, kad is pacios Nvidios galesi, jeigu pavyks, nusipirkti uz MSRP, o prakisti uz 1,2k usd? Cia iskart spekuliantams geras biznio planas 😀

  2. IFeelYou parašė:

    Na jeigu 2080 bus ~30% spartesnė už pirmtaką, reiškia ji bus 1080Ti spartos. Nematau jokios prasmės jos pirkt už 1000+ eur. Kaina kosminė. Už savo Poseidon mokėjau 830 eur, bet tai buvo vandens aušinimo galimybę bei visas RGB turintis kokybiškas aftermarket’as. Aišku tada dar maineriai nebuvo spėję suknisti visų reikalų.

  3. mafo parašė:

    Visai nepradžiugino :/

  4. newdiamond parašė:

    kas nenores tas nepirks…logikos nera isvis keisti is 10xx i 20xx jeigu zaidi ne kokioj 4K rezoliucijoj

  5. neblogai parašė:

    Šiaip kainos kėlimas yra logiškas. Jei prekės išperkamos už didesnę kainą- protingiau nVidijai pačiai kainą kilstelėti ir imti pelną- visgi tai jų inžinieriai tas plokštes kuria. Na bet nemanau kad kainos bus daug didesnės už GTX1080Ti. Tikiuosi +10-20% greičio, ir 8GB atminties- už ~$800.

  6. Strelok parašė:

    Galvoju darbar ar apsimoka imti nauja 1080 ti uz 600 eur ar palaukti 2080 ti

  7. Ptyca parašė:

    Strelok- papasakoksiu is kur tos 1080 ti uz 600e amazone. Hebra nulauzia ACC kokioks firmeles, ir meta tokiem patikliem zmonem kaip tu „va popigia pirk“ o tu pabandyk nupirkt, ateina kazkokia neaiski saskaikata i maila privati tai Portuglaijoi, tai ispanijoi, sumokesi plokstes negausi busi pats kaltas, nei pinigu nei plokstes. Pats buvau susidures gerai kad suabejojau ir nemokejau uz 10min Gaunu mailia is Amazones kad „oj cia kazkas acc nulauze, prasom nemoket“. PS: paziurek ka tos firmos kur vazduskes po 600e dar pardavineja, viena puodus, kita drabuzelius. Niekom nekvepia ? 🙂

  8. SoTOP parašė:

    Jeigu 2080 kas kaip dvi 1080Ti, tai gali ir 2K kainuoti. Čia viskas nuo to ir priklauso. Jeigu patys Nvidia iš tikrųjų prašys 1K, tai tada tikriausiai kasa labai gerai ir tuos 2K ir kainuos.

  9. Andria parašė:

    Na jo, o svajojau apie 2070/2080 SLI… Panašu, kad tai ir liks tik svajonėm. Šiaip užsienyje kainos jau pradeda normalizuotis. 869 eu už vidutinioką https://www.caseking.de/inno3d-geforce-gtx-1080-ti-ichill-x4-11264-mb-gddr5x-gci3-114.html , 999 eu už rimtesnį daiktą https://www.caseking.de/gigabyte-geforce-gtx-1080-ti-aorus-11g-11264-mb-gddr5x-gcgb-181.html . Iki prieš tai buvusių kainų dar toli gražu, bet vis geriau nei 1070/1080 už tiek pat pas mus.

    • Strelok parašė:

      Nu kol bus gpu = cash printing machine tol kainos be issimties bus aukstos. Nemanau, kad ir padidejusi gpu gamyba pakeis kazka , jeigu bitcoin kaina stabilizuosis ties 10k, nes vis daugiau zmoniu ziures i kasyba kaip i gera investicija, kas pakels gpu paklausa. Jeigu norite zemu gpu kainu, tai eikite ir visiem sakykite, kad bitcoin is a scam ar ponzi sceam 😛

      • Atavar parašė:

        Kasamas ne Bitcoinas. Kasamos kitos kriptovaliutos. Ethereum’as (kuri pagrinde kasa), metu begyje, greiciausiai Q3, pereis prie kito algoritmo, tai labai daug GPU pajegumu atsilaisvins. Tuo paciu prognozuoja, kad labai daug visu oriniu ALT’u Q3-Q4 uzsilekns. Likusi dalis irgi gali buti jog bus paremta ne POW. Taigi Is esmes Q3-Q4 visas sitas maininimo reikalas turetu smarkiai apmazeti. Nes su GPU bus belike nedaug ka mainint kas apsimoketu.
        O Bitcoinas – jis jau niekur nedings ir 10k kaina metu gale atrodys kaip tolima praeitis 🙂

        • Strelok parašė:

          Nu as suprantu, kad kasamos kitos kriptovaliutos, tik beveik visu kainos priristos prie bitcoin’o. Tame ir didziausia beda daugumos kriptovaliutu, kad jos kaip ir savo vertes neturi ir gaunasi kaip isvestines finansines priemones labiau

          • Atavar parašė:

            Jop 4/5 laikosi ant…“gal kazkada kainuos daugiau“ ir „2020-2021 padarysim blabla blabla“. Todel 2018 bus metai, kai rozines svajones prades sklaidyti realesnis poziuris i dalykus, bei tu 4/5 laukia arba zlugimas arba drastiskos kapitalizaciju korekcijos. Bet tai tik i sveikata likusiems 1/5.

  10. pasimetes parašė:

    Galėtu ir daugiau kainuoti, bent minimum 1500euru.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.