„GeForce RTX 2070“ neturi NVLINK ir nepalaikys SLI

Visais laikais SLI technologija būdavo patraukliausia tiems, kas jau įsigijęs vieną vidutinės spartos vaizdo plokštę ir norėdamas paspartinti sistemą pirkdavo antrą tokią pačią vaizdo plokštę. Tokią galimybę „nVidia“ apribojo jau su praėjusia „Pascal“ karta, nes SLI galimybės nebeturėjo GTX 1060 vaizdo plokštės. Dabar SLI neteko vaizdo plokštė esanti dar vienu laipteliu aukščiau – RTX 2070. Pastebėta, kad RTX 2070 neturi NVLINK jungties, o be jos dvi vaizdo plokštes sujungti nėra įmanoma. „nVidia“ galėjo panaudoti senąjį SLI tiltą, bet to padaryti nesivargino.

Šią situacija patvirtina ir „nVidia“ skaidrė, kurioje rašoma, kad NVLINK tiltą galės naudoti tik RTX 2080 ir RTX 2080 Ti.

Dabar spėliojama, koks branduolys slepiasi po RTX 2070 aušintuvu. Manoma, kad tai gali būti netgi ne TU104 branduolys, o žemesnės pakopos TU106 lustas. „Pascal“ kartoje XX106 lustas buvo randamas GTX 1060 vaizdo plokštėse. Prielaidą, kad RTX 2070 turi kitokį lustą stiprina tai, kad montažinė plokštė yra kitokia nei RTX 2080, o be to dar turi ir kitokį įrenginio kodą. Panašu, kad visas grafikos procesorių segmentavimas pasislinko ir mes mokėsime daugiau už tą pačią grafikos procesorių klasę.

10 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Ar ka nors tai stebina ? Nemanau…

    • Povilas parašė:

      O ar tik nereiks pirkti antros vga, kad ji papildomai apdorotu RTX? Nes vienos neuzteks, nors jeigu SOL demo buvo su rtx 4k 60fps locked, tada kaip ir ok.. tik su laiku pamatysime ar rtx netaps tokiu kaip physx feature.. aisku tikekimes kad ne, nes pagal gpu sudeti atrodo rimtai ruostasi.

  2. pasimetes parašė:

    Teks imti 2080ti x2 kitaip naudos nebus iš motininės;/ galvojau imti 2070, o dabar…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.