Geriausi mobilūs telefonai senjorams

Kai šiuolaikinės technologijos taip skuba, kartais darosi sudėtinga nuo jų neatsilikti ir būti pasiruošus viskam. Tačiau senjorams technologijas pasivyti dar sunkiau, o kai kurie žmonės jų vytis visai nenori.

Foto: Pixabay.com

Tačiau net ir nesidomint šiuolaikinėmis technologijomis, kartais reikia būti pasiruošus tam tikroms naujovėms. Taigi, kokie mobilūs telefonai tinkamiausi senjorams?

Į ką reikėtų atsižvelgti?

Šiuo atveju senjorus reikėtų išskirti į dvi kategorijas – svarbiau paprastumas, ar naujovės. Bet kuriuo atveju, pradėti reikia nuo šių kriterijų:

  • Didelis ekranas – reikalingas geram matomumui. Jeigu ruošiatės pirkti išmanųjį telefoną, tada visų šių telefonų ekranai yra dideli, o mažesniam ekrane teks nustatyti didesnį šriftą, kuris ne visada patogus naudoti.
  • Paprastas – daugelis naujausių modelių turi įdiegtas naujausias išmanias funkcijas, kurios gali labai klaidinti. Todėl svarbu pasirinkti tokį modelį, kuris turėtų aiškią ir lengvai perprantama programinę įrangą.
  • Dideli mygtukai – tai aktualu, jeigu perkate ne išmanųjį telefoną. Senjorams bus lengviau naudotis telefonu, jeigu dideli bus ir mygtukai ir skaičiai ant jų.

Jeigu senjorus domina naujovės ir jie nebijo prie tų naujovių taikytis, tada galima rinktis paprastus išmaniųjų telefonų modelius. Priešingu atveju – ieškoti naujų, paprasto mobiliųjų telefonų.

Geriausi modeliai senjorams

Štai keli mobilūs telefonai, kurie puikiai tinka senjorams.

Nokia 3310

Kalbame apie atnaujintą modelį – tai paprastas, patogus telefonas su ilgai tarnaujančia baterija. Šiuo modeliu galima skambinti, siųsti SMS žinutes, fotografuoti ir net prisijungti prie socialinių tinklų. Puikus ir pigus pasirinkimas vertinantiems paprastumą ir patikimumą.

Prestigio Muze L1

Tai paprastas mobilusis telefonas skirtas vyresnio amžiaus vartotojams. Prestigio Muze L1 turi viską, ko reikia telefone – skambučiai, SMS žinutės ir galinė kamera. Mygtukai dideli, o telefono nugarėlėje yra SOS mygtukas, kuris vos vienu paspaudimu padės iškviesti pagalbą. Nors telefonas ir sukurtas senjorams, jo dizainas šiuolaikiškas ir skoningas.

Foto: Senukai.lt

MaxCom MM461BB

Tvirtas, patikimas ir labai paprastas modelis su pagrindinėmis funkcijomis, tarp kurių yra skambučiai, SMS žinutės, SOS mygtukas, žibintuvėlis ir garsus skambėjimas. Telefone įdiegtas 1,8 colio įstrižainės ekranas, kuriame rodomas didelis šriftas ir paprastas meniu. Dideli ir aiškiai pažymėti mygtukai visomis svarbiausiomis funkcijomis padeda naudotis greitai ir lengvai.

Motorola Moto G6 Play

Puikus ir paprastas išmanusis telefonas norintiems neatsilikti nuo šiuolaikinių technologijų. G6 Play turi visas išmaniojo telefono funkcijas, didžiulį 5,7 colio įstrižainės ekraną, 13 megapikselių galinę kamerą ir puikią bateriją – viskas viename telefone už prieinamą kainą! Negana to, programinė įranga šiame modelyje yra nesudėtinga ir lengvai perprantama.

Apple iPhone 7 Plus

Foto: Pixabay.com

Tai modelis nenorintiems atsilikti nuo naujovių – Apple iPhone 7 Plus yra galingas, patikimas ir modernus modelis, kuris tinka ir senjorams. Šis telefonas suteikia visas šiuolaikines funkcijas – nuo skambučių iki nuotraukų tvarkymo. Geriausia dalis yra ta, kad visos funkcijos yra pasiekiamos lengvai ir greitai dėka paprastos operacinės sistemos. Šis modelis nudžiugintų daugelį šiuolaikines technologijas mėgstančių senjorų.

Skirtingiems žmonėms – skirtingi telefonai

Mobilūs telefonai perkami atsižvelgiant į poreikius. Kai kurie modeliai kuriami norintiems išbandyti pačias naujausias technologijas telefonuose, tuo tarpu, kiti modeliai skirti išlaikyti paprastų mobiliųjų telefonų rinką, nes klasikinių telefonų paklausa vis dar išlieka.

Taigi, svarbiausia yra pasirinkti tarp pačių paprasčiausių ir nesudėtingų išmaniųjų telefonų – tuomet paieškos tampa gerokai paprastesnės. Jeigu dar neapsisprendėte, koks telefonas tinkamiausias, rekomenduojame apsilankyti internetinėje parduotuvėje Senukai.lt ir peržiūrėti siūlomus modelius pagal jūsų pasirinktus kriterijus. Sėkmės paieškose!

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.