„Gigabyte“ gundo su „Z370 Ultra Gaming“ nuotraukomis

„Gigabyte“ nusprendė visus paerzinti ir pagundyti su „Z370 Ultra Gaming“ nuotraukomis. Kaip matome, pagrindinė plokštė atrodo tikrai patraukliai. Bet bene svarbiausias dalykas matomas šiose nuotraukose yra data, kada bus išleidžiama nauja „Intel“ platforma, o tuo pačiu ir „Coffee Lake“ procesoriai. Anksčiau skelbta data, spalio 5 diena, ir bus ta, kada debiutuos „Z370“ pagrindinės plokštės bei „Coffee Lake“ procesoriai.

18 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Kuo realiai gundytis ? :D:D:D

  2. EscO parašė:

    2 nuotrauka nuo virsaus headeris CPU_OPT kaip manot kam skirta?

    • Stipena parašė:

      Tai tas pats kas ir CPU_FAN.

    • IFeelYou parašė:

      CPU_OPT yra optional fan headeris, skirtas pajungti vandens pompai tam tikrose sistemose (jeigu nėra dedikuotos jungties) arba antrą PWM kontroliuojamą fan’ą ant CPU aušintuvo. Jis reguliuojamas pagal CPU temperatūrą gali būt.

      • EscO parašė:

        nuotraukos anomalija:D man iš pirmo žvilgsnio ten pasirodė kaip optines jungties fragmentas (ir pavadinimas atrodo panasus). Pamaniau apie monitoringo linija optiniu kabeliu(kaip SPDIF)

      • ZeroFM parašė:

        Tik idiotas gali jungti AIO į šita nesamone ( žinoma jei nori greit nužudyti pompa tai pirmyn ) .

        • IFeelYou parašė:

          O kur tu dar tą pompą jungsi? Į fan spliterį, kuris realiai yra lygiai tas pats?
          Šiaip net kai kurių AIO instrukcijose yra parašyta jungti į CPU_fan arba CPU_opt.

          • ZeroFM parašė:

            cpu_fan ir niekur daugiau nes jei pajungsi į cpu_opt , pompa dirbs max apsukom

            • IFeelYou parašė:

              Visiškos pasakos. CPU_fan ir CPU_OPT yra absoliučiai tas pats 95% motininių. Tai yra lygiai tas pats 12W, 1A 4 pin lizdas skirtas kontroliuoti fanams arba tiekti energiją. Lygiai tokie patys yra ir CHA_fan. CPU_ nuo CHA_ skiriasi tik tuo, kad jeigu jis detectina išjungtą fan’ą – gali automatiškai išjungti visą sistemą. Vieninteliai headeriai kurie skiriasi – yra AIO_PUMP arba PUMP_ ir. Bet jie būna tik high-end motininėse.
              Pas mane pompa pajungta į CPU_OPT ir galiu kontroliuoti apsuktas tiek pagal CPU temperatūrą, tiek su ASUS Ai_Suite, tiek per BIOS.
              Taip pat pompai nėra jokio skirtumo kiek apsukų ji dirbs – garantinis neskaičiuojamas priklausomai nuo to, kokiomis apsukomis ji dirbo. Ji paskaičiuota dirbti tiek max apsukomis, tiek ne. Čia tas pats kas sakyti kad 1500 rpm fan’o negalima laikyti ant 1500 rpm.

              • Stipena parašė:

                Nežinau kaip ten su High End, bet pas mane ant paprastos Gigabyte B350 Gaming 3 yra ir PUMP headeris 😀 Bet man rodos nėra jokio skirtumo kur jungsi nes per BIOS tiek softa gali susikonfiguruoti ar PWM signalu kontroliuoti ar voltažu. Palikus ant berods ant auto pompa nesisuka pilnu pajėgumu, nors X60 jos greitis nesireguliuoja, bet va kažkaip vistiek galima apeit 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Pas tave Gigabyte „Stipena“ edition turbūt 🙂

              • ZeroFM parašė:

                Sakau kaip man buvo . Pradžiai aio jungiau i cpu_fan , viskas ok galiu reguliuoti per corsair programa . Pajungiau į cpu_opt , b*b*s per šakas per niekur neina mažint rpm .
                Skirtumas kad pompa sukdamasi ant max apsukų gali nusprogti tiesiogine žodžio prasme ( yra tokia galimybė ) ir tada garantinis niekuo nepadės dėl sugedusių kitų komponentų .

                • Stipena parašė:

                  Išsiardai pompa ir supranti kad joje nėra kam sugesti, nebent mikroschema sugestu atsitiktinumo dėka.

                • IFeelYou parašė:

                  Na nežinau kaip taip gali būt, nes 4 Pin visada turi PWM funkciją, jeigu prie jo jungiamas su PWM suderinamas įrenginys (ar tai būtų fan’as, ar pompa). Tuo nesunkiai gali įsitikinti tiesiog pajungęs paprastą PWM fan’ą prie CPU_fan, o po to prie CPU_opt ir per kokią motininės programėlę pareguliuot fan’us real-time.

              • Daimonass parašė:

                Bet tai kiek daug zinovu.. O paskaicius kaikuriuos komentarus norisi juoktis 😀

  3. BC00 parašė:

    Žemesnės klasės motinų OPT_FAN lizdas pasitaiko, kad būna „veidrodinis“ nuo pagrindinio CPU_FAN lizdo, tada net papildomam fanui nelabai pasidaro tinkamas valdyti, nebent jis identiškas tam, kuris kabo ant CPU_FAN.

  4. BC00 parašė:

    Nėra ko stebėtis, kad ir žemesnės klasės MB turi AIO_PUMP lizdą 🙂 Šiaip rekomendacijos tokios: PWM valdoma pompa į PWM lizdą, DC pompa į DC lizdą. Jeigu dedikuoto AIO_PUMP lizdo MB neturi, galima jungti ir prie SYS_FAN, kuris paprastai turi PWM ir DC. Daugelis įprastų AIO sistemų gamintojų rekomenduoja DC režimą, nes kaip sakė Stipena, auto/PWM režimu DC pompa maksimaliai nesisuks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.