„Gigabyte“ išleidžia pirmas kasėjams skirtas „CMP 30HX“ vaizdo plokštes

Pirmasis NVIDIA partneris, kuris oficialiai išleidžia „CMP 30HX“ vaizdo plokštes, yra „Gigabyte“. Tai kripto valiutų kasėjams skirta serija, kuri neturi vaizdo išvesčių, todėl tinka tik vienam darbui – kasti kripto valiutas. Tokių grafikos kortų paklausa antrinėje rinkoje yra daug mažesnė lyginant su įprastomis vaizdo plokštėmis ir NVIDIA tai puikiai supranta. Būtent dėl to ir išleidžiamos tokios specialios serijos, kad pasibaigus kripto valiutų bumui kasimui naudojamos vaizdo plokštės neužplūstų antrinės rinkos. Taip nutiko jau kelis kartus ir tada gamintojams tenka stebėti labai kritusius pardavimus, nes žmonės mieliau renkasi kur kas pigesnes naudotas vaizdo plokštes. Tokias specialias serijas kai kurie vertina teigimai, nes įsivaizduoja, kad taip NVIDIA rūpinasi žaidėjais, bet iš tiesų lustai, galintys varyti įprastas vaizdo plokštes, naudojami tik vienam tikslui ir niekada neatsidurs žaidėjo kompiuteryje.

„Gigabyte“ išleista „CMP 30HX“ vaizdo plokštė turi TU116 grafikos procesorių. Tai yra tas pats lustas kaip ir GTX 16 serijos vaizdo plokštėse. „CMP 30HX turi 1408 CUDA branduolius, jų boost dažnis yra 1785 MHz. Atminties posistemė susideda iš 6 GB (14 GHz) atminties ir 192 bit atminties valdiklio. NVIDIA savo skaidrėse minėjo, kad „CMP 30HX“ kasant „Ethereum“ turės 26 MH/s spartą. Pasitelkus optimizacijas MH/s kiekis turėtų šiek tiek viršyti 30. Ši kasimui skirta vaizdo plokštė jau buvo pastebėta Rumunijos parduotuvėje. Už ją buvo norima net 600 eurų, o tai net šiems laikams yra nekonkurencinga kaina. NVIDIA taip pat turi suplanavusi ir galingesnes „CMP HX“ serijos vaizdo plokštes, taip pat ir su „Ampere“ lustais.

4 Komentarai

  1. EscO parašė:

    CAD/ adobe /modeliavimui kur veikia gpu akseleracija vis tiek rastų savo pritaikymą (multi-GPU sistemose)

  2. nemesis parašė:

    Aš tai šitokias gpu ir jų kainą galiu priimti tik kaip bajeriuką… Apribojimų gyvas velnias be miningo, kaina didesnė net už GPU be apribojimų, MHs/W santykis prastas, garantija nebus kaip praeitos kartos – pusė metų ar kiek ten?

  3. EscO parašė:

    galvoje turėjau kai baigsis kripto bumas ir šios plaukios už centus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.