„Gigabyte“ skaidrė užsimena apie „Ryzen 3000“ atnaujinimą (Refresh)

B550 pagrindinių plokščių atskleidimo metu parodytoje skaidrėje galėjome išvysti įdomios informacijos. Pirmiausia apie „Ryzen 3000“ serijos procesorius. Skaidrėje pateikiama, kokius procesorius palaiko AM4 pagrindinės plokštės pagal mikroschemų rinkinį. Įdomu, kad prie „Matisse“ (Ryzen 3000) stalinių procesorių matome „Refresh“ prierašą. Tai gali reikšti, kad AMD žada išleisti atnaujintus „Zen 2“ procesorius. Revoliucijos neįvyktų, tiesiog esami „Ryzen 3000“ procesoriai gautų kiek padidintą dažnį. Toks scenarijus buvo minimas ir kituose ganduose. Pasitvirtinus, AMD keliems mėnesiams išleis kiek greitesnius „Zen 2“ procesorius, kad dar labiau apsunkintų „Intel“ gyvenimą iki „Zen 3“ išleidimo. AMD tai padaryti reikia minimalių pastangų, nes praėjus metams po „Zen 2“ išleidimo subrendo 7 nm techprocesas ir išgauti papildomus kelis šimtus MHz nebėra problema.

Ta pati skaidrė taip pat patvirtina, kad AMD tikrai ruošia „Renoir“ (Ryzen 4000G) procesorius su integruota grafika staliniams procesoriams. Taip pat patvirtinama, kad šie procesoriai palaikys tik PCIe 3.0 technologiją. AMD kol kas nėra pateikusi tikslios datos, kada išleis šiuos APU procesorius stalinių kompiuterių segmentui.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Netikėtas būtų žingsnis jeigu Zen 3 kabo ant nosies, bet bendro vaizdo paveikslo 100 MHz nepakeis. 3700X/3800X kainų sumažinimas arba koks 10 core modelis į tarpą būtų daug stipriau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.