Gigabyte: MSI net nežino, kaip iš tiesų veikia PCI-E Gen. 3

Kompanija MSI kiek daugiau nei prieš dvi savaites savo konkurentą pagrindinių plokščių rinkoje Gigabyte išvadino „melagiu ir klaidinančiu vartotojus“ bei pabandė įrodyti, jog pastarosios kompanijos pagrindinės plokštės nepalaikys PCI-E Gen. 3 standarto.

Gigabyte atsako reikėjo laukti apie dvi savaites, tačiau šiandien jis pasirodė, kaip ir MSI atveju, skaidrių pavidalu. Iš pradžių kompanija pažymi, kad jos konkurentai, tiksliau šiuo atveju MSI, nelabai žino, kaip iš tiesų PCI-E Gen. 3 standartas veikia.

„Mes norėtumėme padėkoti savo draugams, pagrindinių plokščių gamintojams, kurie atkreipė dėmesį į mūsų šeštosios serijos pagrindines plokštes ir savo pasiruošimą PCI-E Gen. 3 standartui. Kad ir kaip ten bebūtų, mes norime jiems padėti suprasti, kaip gi iš tiesų gali naujasis standartas veikti mūsų pagrindinėse plokštėse, nors, pasak jų, veikti neturėtų.“, – sako Gigabyte pranešime spaudai.

Kompanija pateikia keturias skaidres, apie kurias mes ir pakalbėsime. Pirmoje Gigabyte aiškina savo konkurentams, jog kai yra vos vienas PCI-E lizdas, visiškai nereikia jokio Gen. 3 ar Gen. 2 jungiklio, tiesiog Gen. 3 centrinio procesoriaus, jog jungtis taptų Gen. 3 standarto.

Antrojoje skaidrėje nurodomas variantas su Gen 3 jungikliu, kuris, kai yra naudojama viena PCI-E Gen. 3 standartą palaikanti vaizdo plokštė, įjungs 16x rėžimą, o kai dvi – 8x rėžimą. Tas pats nurodoma ir trečioje skaidrėje – Gigabyte pagrindinės plokštės visiškai išnaudos PCI-E Gen. 3 standartą

Paskutinėje, tai yra ketvirtoje skaidrėje, sakoma, jog naudojant PCI-E Gen. 2 jungiklį viena iš pagrindinės plokštės PCI-E jungčių galės vis tiek būti Gen. 3 standarto ir veikti maksimaliu 8x greičiu, o tai stiprus atkirtis MSI, kurie teigė, jog dėl kai kurių komponentų nebuvimo Gigabyte plokštės su Gen 2. jungikliu ir pora PCI-E lizdų visiškai negalės palaikyti Gen. 3 standarto. Visgi, čia yra tik dalis tiesos.

Verta pažymėti tą faktą, kad MSI iš dalies yra ir teisūs – nei viena iki šiol pasirodžiusi Gigabyte pagrindinė plokštė, kuri palaiko ateities PCI-E Gen. 3 standartą, nepasiūlys tokių dviejų jungčių, nes tiesiog neturi Gen. 3 jungiklio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.