Gigabyte padės patikrinti ar jūsų pagrindinė turi SATA defektą

Viena iš pagrindinių plokščių lyderių Gigabyte išleidžia nemokamą programinę įrangą, skirtą Intel P67/H67 mikroschemų rinkinių savininkams, norintiems sužinoti ar jų turima pagrindinė plokštė turi SATA sąsajos defektą.

Visų gamintojų P67 ir H67 plokštėms tinkanti programinė įranga tikrina ar kietoji laikmena yra prijungta prie defektą turinčios SATA jungties ir ar išvis tas defektas egzistuoja. Pasak Intel, ne visos jų spėtos parduoti 6-os serijos pagrindinės turi šią problemą, o jei defektas ir yra, tai SATA jungties spartos problemos gali pasirodyti tik po tam tikro laiko. Pačios Intel teigimu, SATA jungties sparta per 3 metus turėtų nukristi tik ~5%, tačiau jau net dabar maža dalis pirkėjų pradeda skųstis SATA spartos šlubavimu.

Nemokamą Gigabyte SATA interfeiso tikrinimo programėlę galima parsisiųsti iš čia. Primename, jog SATA defekto neturinčios B3 revizijos P67 ir H67 pagrindinės plokštės turėtų pasirodyti ne anksčiau kaip balandžio mėnesį, na o norintiems išvengti SATA spartos sumažėjimo, patariama savo kietąją laikmeną jungti prie vieno iš SATA 6Gb/s kanalų, valdomų ne pačios Intel pagaminto valdiklio.

2 Komentarai

  1. SB parašė:

    Oho, net balandį. Tai yra du mėnesiai ne Intel Sandy Bridge sistemoms.

  2. pushaz parašė:

    kodel ne? zmones zino kas per beda ir tiesiog nejungia i tuos 3gb portus nieko
    ir galiu pasakyt,kad labai puikiai perka tas sistemas – ka padariau ir as pats
    reiketu pasidairyt po uzsienio forumus ir paskaityt ka zmones kalba
    perka SB dabar,dar labiau pirks veliau,cia labai ispustas burbulas gavos,bet kokiu atveju nera ko lygynti pacio cpu bedos kaip buvo su phenom 😀
    Tuo labiau kas nores tiems matkes pakeis nemokamai,kai kurios firmos net i geresnio modelio,nematau bedos sitame reikale

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.