Gigabyte pristato naują biudžetinę AM3+ pagrindinę plokštę

Bendrovė „Gigabyte“ anonsavo naują pagrindinę plokštę su AMD AM3+ lizdu – „Gigabyte 970A-DS3 Ultra Durable 4 Classic“. Skirtingai nei vyresnysis brolis „Gigabyte 970A-UD3 Ultra Durable 3“, pristatytoji pasižymi naujesniais konstrukciniais komponentais, tačiau abu gaminiai bus panašūs.

Kitaip nei „Ultra Durable 3“ modelis, „Ultra Durable 4 Classic“ naudoja pažangesnę stiklo pluošto montažinę plokštę (angl. PCB), kuri leidžia labiau apsaugoti jos kontaktus nuo korozijos. Čia taip pat naudojamos aukštos klasės mikroschemos (angl. ICs), kurios yra atsparesnės elektrostatinei iškrovai ir elektros šuoliams, todėl užtikrins, jog įvykus kritinėms problemoms VRM grandinėje, centrinis procesorius ir operatyvioji atmintis nebus sugadinti.

Neatsisveikinta ir su „Ultra Durable 3“ technologiniais sprendimais: aukštos klasės induktoriais, mažiau kaistančiais ir efektyvesniais elektros įtampos reguliavimo tranzistoriais (angl. low RDS), skelbia IT portalas Techpowerup.com

AM3+ lizdą turinti „Gigabyte 970A-DS3 Ultra Durable 4 Classic“ palaiko AMD FX, „Phenom II“ bei „Athlon II“ šeimų centrinius procesorius, kuriems maitinti sumontuotas niekuo neišsiskiriantis penkių fazių elektros įtampos reguliatorius (angl. VRM). Pagrindinė plokštė turi įprastinius keturis dviejų kanalų (angl. Dual Channel) DDR3-1866+ operatyviajai atminčiai skirtus lizdus, kurie maksimaliai palaiko iki 32 GB talpą.

„Gigabyte“ inžinieriai nenuėjo itin drastišku, gamybos kaštus mažinančiu keliu, ir nusprendė sumontuoti patį naujausią „SB950“ pietinį tiltą, vietoje galimybės grįžti prie senojo „SB710“ modelio. Tai leido išlaikyti šešias SATA 6 Gb/s jungtis bei RAID 5 funkciją. „Gigabyte 970A-DS3“ taip pat turi dvi PCI-e 2.0 x16 jungtis, iš kurių viena veikia x16, o kita – x4 režimu, tris PCI-e x1 bei dvi PCI sąsajas.

Galiniame jungčių skydelyje išdėstytos dvi, „Etron EJ168“ valdiklio valdomos USB 3.0 jungtys, šešios USB 2.0 bei 5.1 kanalų garso išvestys, į kurias signalas patenka apdorotas integruoto „Realtec ALC887“ lusto. Pagrindinė plokštė neturi UEFI BIOS palaikymo ir naudoja dvigubą Award BIOS sisteminę programą.

Neviršydama 280 litų kainos, „Gigabyte 970A-DS3 Ultra Durable 4 Classic“ taikysis užkariauti biudžetinės klasės žaidėjų kompiuterių sistemas.

Nuotrauka iš TechPowerUp.com

9 Komentarai

  1. proekspertas parašė:

    Visai neblogai, net iki 280lt !! Mldc. Gaila kad intel 1155 motinkes tokios brangios 🙁

  2. daimonass parašė:

    Ga-970A-DS3 neseniai teko pirkti, tai mokejau ~300Lt. O naujesne kainuoja 280Lt ? Sunku patiketi kazkaip..

  3. BC00 parašė:

    970A-D3, kuri kainuoja 280lt (MSRP 100$), sitos MSRP taip pat 100$. Na gal uzsides kas kiek daugiau, ir bus galima kai kur rasti ja ir uz ~300lt, bet kaina turetu suktis ~280.

  4. daimonass parašė:

    Dabar pagalvojau, kad didmeninkai greciausiai dar sau pasiema. Nes kai pirkau is kilobaito 970A-DS3 tai nuolaida man padare vos 5Lt, t.y tiek pats kilobaitas panasiai gauna nuo vienos parduotos motinines.

  5. alpinestar parašė:

    Tas „Ultra durable“ sprendimas iš „Gigabyte“ pusės man patinka.. Pats turiu panašią motiną ir galiu pasakyt, kad jų sprendimas įdėt daugiau vario į motinines tikrai pasiteisino. Temperatūros tikrai sumažėjo, net aušintuvai nebekaukia taip smarkiai, kai darbo užduodi.

  6. zirnis parašė:

    man tik idomu kodel salia maitinimo tranzistoriu nepadare skyluciu, kad galetum radiatoriu uzsideti, nors kitos gigabyte su 4+1 faziu itampos reguliatoriais turi tokia galimybe.

    mano galva GIGABYTE GA-970A-UD3 geresnis variantas 8+2 faziu itampos regulaitorius ir kaina 300lt
    http://www.skytech.lt/gigabyte-ga970aud3-socket-am3-amd-970sb950-15v-ddr3-dimm-dual-channel-realtek-rt-p-72149.html
    ir net pati isvaizda kazkaip solidesne pas GA-970A-UD3

  7. BC00 parašė:

    Zirnis -> puikus pastebejimas del VRM skyluciu, o OCintojai be abejones rinksis 8+2 dizaina.

  8. aiwaris parašė:

    aplamai net neapsimoka jos pirkt nebent esi AMD fanboy ir renkies tik amd produkcija nes uz tokia kaina jau galima net intel gan pakenciama MB nusipirkt ir ju cpu kainos nesikandzioja ir dar yra spartesni uz AMD ir plius mazesnes elektros sanaudos,todel bent jau as ir renkuosi intel na tik vga perku beveik vien AMD:D

  9. FastONE parašė:

    Hmmm… O kaži kur dingo 980G? Negi reiks laukt 1080G?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.