„Gigabyte“:„Core i9-9900K“ bus labai „karštas“ procesorius

„Gigabyte“ išplatino savo spartinimo gidą, skirtą Z390 pagrindinėms plokštėms. Jame pastebime užuominą apie „Core i9-9900K“ temperatūrą. Daugelis tikėjosi, kad pradėjus lituoti karščio dangtelį „Intel“ procesorių temperatūros bus kiek geresnis, bet „Gigabyte“ sako ką kitą. Jų atlikti testavimai rodo, kad beveik visi i9-9900K procesoriai labai kaito, todėl jie šiam procesoriui rekomenduoja išskirtinio dizaino vandens aušinimą, o TjMAX temperatūrą reikėtų pakelti iki 110 laipsnių Celsijaus. Visa tai norint pasiekti 5 GHz dažnį visiems branduoliams.

„Gigabyte“ pastebėjo, kad „Core i9-9900K“ norint priversti dirbti 5 GHz dažniu reikės 1,3-1,4 V įtampos ir tikrai labai gero vandens aušinimo, nes temperatūra net su geru aušinimu viršija 90 laipsnių Celsijaus testuojant stabilumą su „Prime 95“. Suprantama, žaidimuose temperatūra bus kur kas mažesnė, nes bus apkraunami ne visi procesoriaus branduoliai, be to, tokie testai kaip Prime95, sukuria sunkiai realiame naudojime pasitaikančias apkrovas, tad tai yra blogiausias įmanomas scenarijus.

11 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Net nežinau ką galvoti. Man i9-9900K atrodo kažkoks pravalas.. Už kosminę sumą..

  2. Povilas parašė:

    Bet kazkur skaiciau kad su high end air cooler pasiekia 5.2ghz.

    p.s: Ne i tema, ryzen cpu visi prilituoti dangteliai?

  3. koloniukas parašė:

    Nu taip žiemos metu šilumos reiks, tai intel tuo jau pasirūpino. O jei rimtai tai baisu, 1.4v/110c plius su geru vandens aušinimu.

  4. Gangs parašė:

    Galės jau ir kiaušiniene išsikepti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.