Gigantas Intel šių metų pradžioje dirbo ypač pelningai

Puslaidininkių gigantas Intel su džiaugsmu pranešė, kad pirmojo ketvirčio įplaukos buvo apie 10,3 milijardo JAV dolerių, o tai reiškia net 44% daugiau, nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Intel taipogi net tik pranoko savo prognozes, bet ir užčiaupė visus ekspertus.

Intel pajamos krito tik 3% jas palyginus su pirkimų būmu, buvusiu ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje dėl šventinio sezono. Bemaž visi analitikai prognozavo, jog kritimas viršys 7 procentus ir jie visi buvo neteisūs. Tiesa, jiems pirštu baksnoti reikėtų ir į grynasias pajamas, kurios ne tai, kad buvo 2,4 milijardo bei 288% didesnės už pirmojo praėjusių metų ketvirčio, tačiau ir 7% didesnės nei ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio.

Pastebima, kad vidutinė centrinių procesorių kaina kiek didėjo. Dėl rekordinių nešiojamiesiems ir staliniams kompiuterimas skirtų lustų pardavimų šio padalinio pajamos liko lygiai tokios pat, kaip ir prieš ketvirtį, tačiau minėtą kritimą vis tik sudarė kiti Intel padaliniai. Kaip pranešė patys Intel, jie tikisi 10,2 milijardo JAV dolerių pajamų šį ketvirtį bei gana panašių kitų finansinių rodiklių.

1 Komentaras

  1. Dzimbo parašė:

    Prieš atsiverčiant naujieną vietoj pelningai, yra žodis pelingai, įėjus į naujieną, rodo normaliai. Čia tik pastebėjimas dėl smulkios klaidelės. Dar būmu (bumu)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.