„Google“ apie žaidimų transliavimo paslaugą praneš kitą mėnesį

„Google“ ruošiasi žengti į žaidimų pasaulį su savo paslaugomis, o taip pat norima pasiūlyti žaidimų konsolę. Tikimasi, kad kompanija apie savo žaidimų transliavimo paslaugą kalbės GDC (Game Developers Conference) renginio metu kovo 19 dieną San Franciske.

Pirmiausia „Google“ savo žaidimų transliavimo paslaugą išbandė kartu su „Ubisoft“ dėka „Project Stream“. Keli tūkstančiai atrinktųjų JAV turėjo progą „Assassin’s Creed Odyssey“ žaisti tiesiog naršyklės lange, reikalavimų operacinei sistemai nebuvo. Viskas, ko reikėjo, tai 25 Mbps interneto spartos. „Google“ teigia, kad bandymas buvo labai vykęs, tad nenuostabu, kad bus bandoma plėtoti šią paslaugą.

Manoma, kad tą pačią, kovo 19 dieną, bus atskleista ir kažkokia žaidimų konsolė su valdikliu. Ši konsolė turėtų būti skirta transliuoti žaidimams, pati jų neapdorotų.

8 Komentarai

  1. Asara parašė:

    Kaip jūs manote, apie šią idėją? inovatyvi idėją.

    • pasimetes parašė:

      Bandžiau geforce now, daugiau nervų nei malonumo. 😀 Ypač šokinėjimai nuo 1080p iki 780p low grafikos. Kartais būdavo jog ir išmesdavo iš žaidimo. Jei save naudoja, kaip tomb raider – tai gerai, bet jei pačiam reikia – tada…

  2. SiurbliuMeistrs parašė:

    Nelabai inovatyvi, jau buvo keleta analogų bandyta prieš tai. Nežinau, kokį proveržį turėtų padaryti, jog taip nesijaustų lagas – turbūt parinkti žaidimus, kuriuose tai labiausiai toleruotina kaip, kad AC. Pats naudojęs dar tokį Onlive seniau, tai rezultatas – didelis lagas ir prasta vaizdo kokybė (net su Xbox 360 lyginant tuo metu). Namuose turiu game streaminimui turiu Steam linką, o taip pat ir Raspberry Pi su atitinkamu softu (pastarasis beje kaip keista netgi geriau performina už Steam linką :)) ) tai pojūtis gali būti pakenčiamas jei žaidi, kažką lėtesnio tempo (pvz., Witcher), bet manęs netenkino todėl dabar numesti į stalčius šitie device’ai. Mažam lagui reikia UDP naudoti, bet tada vaizde pasimato klaidos, na o TCP be klaidų bet lagas sukyla.

  3. Laimius parašė:

    Matysim ka pasiulys ir kokia kaina. Kol kas jei imtumem storage geriau apsimoka savo hdd isigyti. Ar nebus ir su zaidimais taip. Bet rikrai smalsu del velinimo kaip ispres. Mano spejimu siulys tik savo sviesolaidzio klientams

    • MunkaTheGreat parašė:

      Šiuo atveju net ir optika gali nepadėti. Tiesiog pagal fizikos dėsnius į per ~200 km prisideda 1 ms (į vieną pusę), o realybėje 1 ms per ~100 km. Nes paketas turi judėti į vieną pusę, o tada grįžti atgal (pvz pajudinus pelę informacija apie pajudinimą keliauja iki serverio, o vaizdo informacija tada keliauja atgal).
      Tad jei nebus lokalaus cache vietiniame duomenų centre sunkiai mes čia LT galėsime normaliai naudotis.
      Kaip pvz nuo Vilniaus iki Berlyno (jei kaip serveriai bus Berlyne duomenų centre) yra ~1000 km ir tai jei optika keliauja pagal kelius, Tai jau turime 10 ms. dar pridėkime duomenų apdorojimą, tarpinius switch, netiesioginį kelią, apjungimus ir kitus trukdžius sąlygom manau gaunasi mažiausiai 20 ms. Single player ir slow paced žaidimams kaip ir ok, multiplayer, o ypač competitive fps multiplayer toks input lag jau nebelabai tinkamas. O jei dar turint kokį 144 Hz monitorių…
      Btw prie dar reiktų pridėti latency kuris atsiranda google servisui bendraujant su multiplayer žaidimo serveriu.
      Onlive taip pat bandžiau, buvo įdomu, bet vaizdo kokybė netenkino, taip pat trikdė input lag nes serveriai buvo bilekur ir turėjau ~80 ms

      • neblogai parašė:

        Čia gali būti kiek mažiau svarbu jei bus pateikiama kaip konsolė, su tam pritaikytu turiniu. Visgi, milijonai žaidžia konsolėmis ant turimų TV, o ne ant greitų AK monitorių. O ant TV, maža delsa dažniausiai gamintojams nėra svarbus matmuo, ir dažnai būna aukšta- bet kažkaip negirdėti, kad žaidėjai tuo labai skųstųsi, matuotų, ir pan.

        • MunkaTheGreat parašė:

          Sutinku, jei bandys konkuruot su xbox ar ps ne tokia didelė problema.
          Aš beje dažnai pats žaidžiu pc prijungęs prie savo jau senuku TV (~35 ms input lag) vietoj monitoriaus, nes patogiau ant sofos 🙂 Bet pastebėjau kad fps, fighting game, ar kokia rocket league geriau žaidžiasi prie monitoriaus.
          O dabar tv jau yra su daugiau Hz ar su freesync opcijomis, tad vėlavimas šiuo atveju tikrai nepridės naudos.

  4. Mekis parašė:

    Nieko gero nesitikiu ir visiskai nereikalingas dalykas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.