„Google“ iki metų galo tikisi pamatyti didesnę „Android 10“ adaptaciją

Seniai žinoma „Android“ ekosistemos problema yra lėti atnaujinimai. Norint tai spręsti „Google“ išleisdama „Android 8.0 Oreo“ operacinę sistemą pradėjo ir projektą „Treble“. Jo tikslas buvo pasiūlyti modulinę operacinę sistemą, o tai turėjo telefonų gamintojams palengvinti atnaujinti įrenginių „Android“ versiją.

Dabar „Google“ praneša, kad projektas „Treble“ jau duoda pirmuosius vaisius. Teigiama, kad „Android 9 Pie“ operacinės sistemos adaptacija buvo greičiausia pirmais metais ir dabar užima 22,6 % visos „Android“ ekosistemos dalies. Tai taip pat buvo „Google“ ir pagrindinių gamintojų bendradarbiavimo darbo rezultatas. Teigiama, kad „Pie“ operacinės sistemos adaptacija buvo trimis mėnesiais greitesnė lyginant su „Oreo“. Manoma, kad „Android 10“ adaptacija bus dar spartesnė.

Jau dabar kai kurios kompanijos siūlo telefonus su „Android 10“, jos yra „Essential“, „Xiaomi“ ir „OnePlus“. Iki metų galo „Google“ tikisi pamatyti „Android 10“ atnaujinimus iš kitų pagrindinių gamintojų: ASUS, LG, „Motorola“, OPPO, „Realme“, „Samsung“, „Sharp“, „Sony“, „Transsion“ ir „Vivo“.

3 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Cia tikriausiai ir gamintoju nenoras atnaujinti OS turi reiksmes. High endams dar yra kazkoks palaikymas, kitiems – pora versiju maks… Plius kiek bloatware prikisa gamintojai…
    Visa tai mane pastumejo i custom rom puse. Kur gauni svaria ir greita OS. Mano atveju, xperia z1 is originalaus lolipopo persoko i minetaji 9.0 Pie. Su minimaliu gapps paketu…
    Kitaip tariant, tu pats renkiesi kokie apps’ai reikalingi ir daugmaz jautiesi telefono savininku…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.