„Google“ pranešė apie žaidimų transliavimo paslaugą – „Stadia“ (papildyta)

„Google“ oficialiai pristato žaidimų transliavimo paslaugą, apie kurią buvome girdėję seniau. Dabar aišku, kad ši paslauga vadinsis „Stadia“, o ja galės naudotis JAV, Kanados ir Europos gyventojai. Paslauga startuos kiek vėliau 2019 metais.

„Stadia“ suteiks galimybę žaidimus transliuoti į kompiuterius, televizorius, planšetes ar telefonus. Vaizdas bus tiekiamas 4K raiška ir 60 kadrų per sekundę, tuo pačiu bus palaikomas HDR ir erdvinis garsas. „Google“ savo pagrindiniu partneriu pasirinkimo kompaniją AMD ir jos „Radeon“ grafikos spartintuvą. Kol kas nėra tiksliai žinoma, koks spartintuvas pasirinktas, tačiau jis turėtų atitikti „Vega 56“ lygį. Greičiausiai tai nebus originali 14 nm grįsta „Vega 56“, labiau tikėtina, jog bus pasirinktas pagal 7 nm technologinį procesą gaminamas „Vega 20“ lustas, kuriuo yra paremtas šviežiausias „Radeon VII“ grafikos spartintuvas. Tačiau laiko dar yra, todėl gali būti integruotas naujesnės architektūros, pavyzdžiui, „Navi“, AMD produktas. Programinė platformos dalis bus sudaryta iš „Vulkan“ API bei AMD „Linux“ tvarkyklių. Kitą vertus, „Google“ serverius greičiausiai suks „Intel“ centriniai procesoriai, kadangi reklaminėje terpėje buvo pastebėtas žodis hyperthreaded. Žaidimus bus galima valdyti klaviatūra, pele ar valdikliu. „Google“ pranešė ir apie savo „Stadia“ žaidimų valdiklį, kuris prie žaidimo serverio jungiasi WiFi pagalba ir automatiškai atpažįsta naudojamą ekraną. Šis valdiklis dar turės mygtuką, kuris tiesiogiai leis dalintis vaizdais „YouTube“ platformoje.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    and only 39.99 usd per month

  2. Neveris parašė:

    Kazi pultas Sega MegaDrive nebuvo geresnis>? 😀

  3. PCmaster2000 parašė:

    vėl amd gaidina intelį

  4. Lets Do parašė:

    Nvidia siulo i beta istoti nemokamai… is principo gera ideja, nuomoti resursus, o kai laisvi panaudoti dirbtiniui intelektui, kad analizuoti mus pacius 🙂
    del kainos, tai apie 20 per menesi bus..
    einama link to, ka pranasavo ms pries daugiau nei 15metu – zmones tures tik pele ir klaviatura su monitorium, tai ivyks tada, kai interneto greitis bus visur pakankamas. tada tiesiog nuomuosites resursus. google jau seniai nuomoja serveriu resursus, tipo, kai reikia paimi daug bet trumpam, o kai nebereikia kainuoja pagal poreiki..
    kur link lenkiu, kad tai tik pirmieji zingsniai, toliau windowsu subscriptionai, office subcriptionas jau yra… t.y. viska perkels i interneta, namuose turesite tik monitoriu, o visa kita internete pagal poreikius…
    man asmeniskai tai atrodo nesamone, nes kas tavo tas tavo, o kaip vps (virtualus privatus serveriai) istorija rodo, kad nezinai ka gauni, aprasyme paraso, kad naudoja tokius ir anokius procesorius, kuris tau papuls sekmes reikalas arba isvis tu geresniu vos pora ir niekas negausite…
    google jau seniai savo procesorius kuriasi ir gan sekmingai uzdirba plius gauna nemokamu resursu.
    energijos ir efektyvumo prasme tai geriausias sprendimas, zmonems daugiau moralinis reikalas.
    na ir zinoma, tai pakeis pacius gamintoju iprocius, nes niekas ten nekeis tu procesoriu kasmet, o naujins tik kai bus tikrai realus ir didelis postumis, tarpiniai variantai isimaisys nebent kai didins serverines.
    finale priesime kvantinius kompiuterius, ju kainas iskels iki tiek, kad eiliniai zmones nelabai ipirktu, verslui neapsimokes pirkti nes visa laika 100proc nesisuks, tad kastai didesni nei nuomos. progresas sustos, gigantai uzdirbs dar daugiau su minimaliom islaidom.

    stai tokie scenarijai gali ivykti. o kai ms pasake apie tai, as visiskai netikejau, skambejo, kaip didele nesamone, bet paskaiciuokite, 20eur*12men*3metu=720eur, nedideles islaidos, o visa ta laika turesi pakankamai gera gelezi debesyse.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Daug filmų apie tai kaip ateityje pasaulį valdo kokia nors kompanija ir viskas per internetą ir virtualią realybę. Tikiuosi, kad aš nesulauksiu.

    • MMM parašė:

      bandziau zaisti. Tinka arkadui ar trecio asmens. O pirmo asmens micro lagai labai erzina. Kai judini pele ir vaizdas atsilieka – man juros liga kelia. Ir cia uztenka labai mazo lago. Efektas dar didesnis negu su virtualiais akiniais.

    • xFiniti64 parašė:

      pamirsk tu apie tuos kvantinius kompus jie netam skirti ir kainuoja milionus bei pati cora turi laikyti zemesnei nei apsoliutus nulis temperaturoja, https://www.dwavesys.com/quantum-computing cia jis va kodus krekint, skriptus krekint tai jo, vos ne kitoj dimensijoj varo ir grysta nukrekintas, bet ne resturizacijaij ar rei treisinimui 😀 ir cia ant jo koda parasyt tai net nezinau. Silici pakeis grafenas, ir bus jau 100x postumis, su 150ghz dazniu, aisku cia tolimoje ateityje, bet ne kvantinis- nes cia tipo krutas zodis, nei vienas nesuvoket apie ka kalba net eina, o juo labiau ka tai reiskia. Kas del monopolio, tai taip ir bus, bus 100 ir dar 1 firma kuri siulis savo servisa su savo iskirtineis zaidimais, ir galima bus turet 101 subskripcija, o jos tik branks ir kainos kils, kaip dabar netflixa ubt ir pakele kainas. Tobulejimas bus 0 ! Nes dabar ploksciu kurejaij sunteresuoti kaska naujo kurt, kad jas pirktu, parodo RTX visi WAUUU perku, o ka jus galvojat google sakys vaaaau perkam 1’500’000 ploksciu uz n+k milionu 😀 ne sakys, taspac ir kiti servisai. Va vandeni visi perkat, o ka musu vandenu imones kas metus keicia iranga ? Is ESO perkat dujas ir elktra ka jie kas kelis metus griauna tinklus ? Tas visas vaizdines pakeis i asic https://en.wikipedia.org/wiki/Application-specific_integrated_circuit kur tarkuos ta viena instrukcija ir ant jos ta pati algoritma ant kurio bus parasytas vienas variklis, nes taip pigiau, visos nvidios su amd radeon uzsilenks ir bus tik ejimas atgal.

    • pasimetes parašė:

      Windowsų perkelimas į debesis, tai tas pats kas sunaikinti visus įrankius ir vėl pradėti naudoti akmenį ir šaką, nebent verslui darys kitokį priėjimą.
      1. Ne visada internetas būna stabilus… Kas atlygins tuos nuostolius firmoms, kurioms nereikalingas internetas, bet reikalinga programa (taigi vėl ieškos alternatyvų).
      2. Visokios Ddos atakos ir pan.
      3. Geforce now nėra kažkas nuostabaus, vien dėl mano interneto nestabilaus (arba jų serverio), tiesiog iš 1080p turėdavau 640p šuolius ir low grafiką, apie online žaidimus išvis patyliu, nes gaunasi „kažkoks sugedęs telefonas“.

      Iš dalies ir man atrodė šaunu, kol pats neišbandžiau…

      • Lets Do parašė:

        hmmm..
        1. ne visada, bet rimtas verslas turi rimtas sutartis ir be interneto tikrai nebuna, nebent stichines nelaimes.
        2. va, cia tikrai klysti, jei kas ir gali susidoroti su dos atakom, tai tokios gigantiskos imones, kaip google lengvai atsikratys to dos ataku. negana to, nereikes daug skirti lesu ir samdyti adminu, visas vidinis tinklas vienu click.
        cia tas pats kaip firebase, kaina maza, niekuom nereikia rupintis, nei saugumu, nei useriu valdymo sistema, nei scalinimu, tai tik pati pradzia.

        as ir skeptiskai ziuriu i visus siuos reikalus, bet racionalus kelias, kai kalbama apie bizni. zmones kitokie ir tikiuosi nesinaudos tokiom nesamonem… bet naivu tuo tiketi… yra daug neturtingu zmoniu, kurie gyvenime neipirks auksciausios klases nvidia vaizdo kortu, kaip siuo metu 2080.
        del lago isspres problemas su laiku… paziurek ka zada 5g: ping’a 1ms.

        • pasimetes parašė:

          1.Na taip, o paprastam verslui tiesiog net nepradėti kažką daryti? Dar iki šiol pasitaiko kuriozų, kai interneto tiekėjui ir verslui negali pasiūlyti interneto, nes jų „gerieji kabeliai tolokai“ ir tenkinkis bevieliu…O ką kalbėti apie kitas valstybes, kurios turi prastesnį internetą.
          2. Nežinau, kaip greitai reguoja google, bet kiek teko susidurti su nesklandumais, tai visi užtrunka kol ištaiso klaidas, o kitos nors ir didžiulius pinigus gauna nelabai ir stengiasi kažką taisyti arba sugeba lipti ant to pačio grėblio kelis kartus…

          O apie 5G, tai pirma noriu sulaukti testų realių, nes iš fizikos tiek iš hardvare kūrėjų teoriškai žada vieną, o kai sukuria gaunasi visai kas kitka ir labai retai kada į gera pusę.

          Be to neturtingi žmonės nemanau, kad ir turės geriausią internetą + subscribe + game. Be to rtx2080 perka, kurie gali sau leisti tai (aišku būna, kurie pasiima visokių paskolų ir panašiai), bet realiai paprastam gamer’iui užtenka ir rtx2060, 1660 ir šiaip steam’ę žaidžia su senesnėmis, nei 10xx kortomis.
          Tad labiau čia taikytina į viduriniosios klasės vartotojus ir aukščiau.

  5. aJam parašė:

    60 Hz? Fakin pezants…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.