Google: Ateityje mes keisimės vardus ir pavardes dėl interneto

Vienas iš Google vadovų Erikas Šmidtas perspėja visus internautus, kad šie susimąstytų apie tai, kiek informacijos jie apie save palieka internetinėje erdvėje. Jis net pasakė, kad kai kurie žmonės ateityje keisis vardus ir pavardes, kad pabėgtų nuo savo elektroninės praeities.

Tai galbūt ir būtų jokio dėmesio verta informacija jei ją sakytų koks nors analitikas, tačiau ne kompanijos atstovas, kuri būtent milijardus susikovė iš to, kad kaupia visą mūsų internete paliekamą informaciją. Jis taip pat pažymėjo, kad internete paliekama informacija nebūtinai yra geras dalykas ir atvirkščiai mums gali atnešti problemų ateityje.

„Aš nemanau, kad visuomenė gerai supranta, kas vyksta, kai visa informacija yra prieinama kiekvienam ir ji yra išsaugomą ilgą laiką. Apie tai mums reikia galvoti kaip visuomenei.“, – sakė E. Šmidtas, kai pakomentavo savo teiginį, jog šių dienų jaunimui gali reikėtų keistis vardus, kai jie norės pabėgti nuo to, ką paliko internete praeityje.

Tokie teiginiai be jokios abejonės leidžia susimąstyti, ypač apie tai, kad internete reikia būtų niekam nežinomu arba prisistatyti neegzistuojančiu vardu. Tai taip pat rodo Google susirūpinimą duomenų saugumu ir skatina kalbėti apie tai, kiek mes paliekame informacijos internete apie save. Vienas iš tokių pavyzdžių yra lengvai pažeidžiamas Facebook socialinis tinklas.

7 Komentarai

  1. doomas parašė:

    Tai reik kvailiu but kad viesint apie save tokia informacija kurios nenoretum, jog kas kitas pamatytu. O ten, kad koks nepazistamasis uz 5000 km. pamatys tavo isgertuviu fotkes ar dar koki velnia tai nieko baisaus nematau

  2. Fostil parašė:

    Ir kokie pavojai gresia man idomu? Jog suzinos mano varda, pavarde, kur gyvenu vienodai sviecia kazkaip…

  3. Storasis parašė:

    Kokie pavojai? nu eisi i pokalbi del darbo ir darbdavys ives tavo varda i google, ir ras nuotrauka kur tu girtas kokiam tailando bare su transvestitais graibaisi

  4. PauliusBa parašė:

    Įsivaizduok, pradeda apie tave Googlint ir atranda įvarias senas anketas, visokiausius 10m senumo pranešimus forumuose ir tt. Čia nėra kalbama apie pavojus, kalbama apie bėgimą nuo internetinės tapatybės netgi tokiomis priemonėmis, kaip vardo keitimas.

  5. Monk parašė:

    Ir ką tas pasako, tie visi forumo pranešimai? Nemanau, kad tie darbdaviai labai kreips dėmesį ką tu ten jaunas budamas rašinėjai…

  6. nugat parašė:

    Kažkokia grybiena.
    Dzin tas vardas,pavardė,tėvo vardas…ir bobutės vardas.
    Tipo dabar sėdim ant vieno niko internete…
    Kiba privalau dėti savo tikras nuotraukas,ar išvis jas dėti…
    Eilinis šūdo malimas apie CŽV malūną.

  7. AP0323 parašė:

    to Monk: labai kreips darbdavys, jei nesamoniu prirasinejai, dridejai alkoholiku nuotrauku

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.