Google Chrome naujovės

Interneto gigantas Google oficialiai pranešė, jog išleido Google Chrome 4.0 versiją. Naujoje versijoje pagaliau pristatytas ilgai lauktas plėtinių „karkasas“(angl. Framework), kuris pagaliau tapo stabiliu, teigia Google. Nepaisant to, kad „karkasas“ iki finalinės ketvirtosios versijos leidimo buvo nevisiškai nestabilus, šiuo metu daugiau nei 1500 plėtinių yra galimi Google Chrome naršyklei. Žinoma, Google Chrome 4.0 pristatė ir daugiau naujovių.

Stabilaus plėtinių „karkaso“ išleidimas turėtų pritraukti daugiau žmonių vartoti šią Google Chrome versiją, kadangi jiems plėtiniai yra itin svarbus aspektas renkantis naršyklę. Keli, dažniausiai naudojami plėtiniai, yra kartu su šia, nauja versija. Pagrindinis iš jų – tai reklamų naikintojas. Taip pat viena iš naujovių yra žymių sinchronizacija (angl. Bookmark sync), o ši naujovė leis jums savo žymas lengvai perkelti į kitą kompiuterį ir nors maža, bet ganėtinai praverčianti naujovė. Visgi, norint pasinaudoti šia funkcija, jums bus reikalingas Google vartotojas. Taipogi Google nepamiršo ir naujovių WEB programų programuotojams, pateikiamos kelios HTML 5 naujovės, tokios kaip LocalStorage, Database API ir Websockets.

Vienintelis nuviliantis aspektas šioje versijoje yra tas, kad ši šiuo metu yra išleista tik Windows operacinei sistemai, tad kitų operacinių sistemų vartotojai dar jos turės palūkėti.

13 Komentarai

  1. Rycka_BL parašė:

    Beta Mac\’ams ir Pingvinui jau yra jeigu ka. 😉

  2. Crescendo parašė:

    Ir kaip tik su šiuo leidimu galutinai perėjau prie Chrome 🙂 dabar kažkaip nematau jai lygių. Turi visko ko reikia ir daug funkcijų (addon pagalba), ir didžiulį greitį.

  3. hd797pg2810s parašė:

    O kuris leidimas, nes yra 4.0.302.3 beta dar (http://www.filehippo.com/), o oficiali versija 4.0.249.78.
    Patiko papildiniai, du papildiniai ir jokių reklamų. Adblock+ ir AdThwart, patinka, kad į juos galima savo filtrus susidėt ir jie veikia. FF tampa antra naršykle 🙂

    Dabar Chrome turėtų populiarumas keletą procentų pakilt.

  4. Flylal parašė:

    kai pamačiau naujausia FF versiją, labai nusivyliau. Ypač nervina labai plati meniu juosta, puse ekrano užima. Iškarto perėjau prie Chrome.

  5. Metanabol parašė:

    Čia panašiai kaip tecktonikas atėjo į lietuva: ,,OMG OMG AŠ IRGI NORIU TURĖTI PUDRJIUOTA VEIDJELĮ OMG OMG BUTINAI PIRKSIU TOKĮ RUŽAVĄ DŽEMPĄ KAJP PAS TAVJIA….\"
    ir prasidėjo vienas nuo kito tecktonikai veistis…

    Dabar situacija panaši. Įdėjo keleta \"naujovių\" ir jau matai vos ne mados klyksmas… O aš likau ir liksiu prie firefox, gali pasikeisti theme pagal savo norus, patogus meniu, pripratęs prie jo nuo senų laikų. Turiu normalų monitoriu ir man vaizdo niekas neužstoja. Patogus valdymas ir puslapius normaliai krauna, jei ten ms dalelėmis lėčiau krauna, tai čia \"get a life g33k\" tik pasakysiu ir tiek :)…

  6. Esthreel parašė:

    As su chrome nuo 0.8 versijos, mane iskart paverge UI, ir visa laika reikalai tik gereja. Visiems skeptikams siulau pabandyt, tikrai nenusivilsit. Nereikia cia kist mados reikalas, tikrai gera narsykle…

  7. -NRJ- parašė:

    na nesutikciau su Metanabol..

    as su chrome sedziu dar nuo pirmos beto\’s, tikrai skeptiskai ziurejau isita narsykle, nes tada man dar irgi atrode kad geriau uz FF nebus nieko. bet patikek manim tai ne mados gaudimasis
    su kiekviena versija vis geriau ir geriau. su kiekviena versija ir atnaujinimu, klaidu taisymu, vis pastebedavau, kaip pilnai pereinu prie Chrome. net visiems kam kompus tvarkau, paskutini pusmeti o gal jau ir daugiau i kompus darasau dar ir Chrome, tai galiu pasakyti jog daug kas prie jos ir pereina aisku kas su blogom patirtim is IE puses o kas del FF subtilybiu. taip kad cia tikrai ne mados gainiojimasis. zmogus turi teise rinktis tai ir naudojasi. kiekvienas pagal savo galimybes ir poreikius.

    aisku mados faktorius gal kazkoki procenta ir lemia. bet cia ne tas pats kas tamstos pavizdyje su tecktonikais ar kokiais dar protu neapdovanotais asmenim..

  8. SB parašė:

    FireFox man niekas nepakeis. Jei butu taip, kad FireFox 4 nusigrybaus, kaip buvo su Skype 4, sedesiu su ankstesnem versijomis. Nekenciu Skype 4, Skype 3 valdo. Jei taip bus ir su FF, nenusivilsiu.

  9. jtd parašė:

    as taipat naudoju chrome nuo pat pradziu, nes man asmeniskai ji daug patogesne,taipat greitesne.

  10. Creative64x2 parašė:

    Kai kurie labai nusivylę nauju FF? Gal atsibuskit? Juk tai tik FF3 patobulinimas! O ne visai nauja versija taip kad skirtis labai negali. Palaukit FF4 tada rašykit ar nuvilia ar ne. Tik kaži ar iškart leis FF4 ar kokią FF3.7.
    Pats pabandžiau Chrome naujausią tai išties lyginant su FF kai puslapis padidintas ir jį suki ratuku ne tik kad greičiau jis slenkas, bet ir nelagina bei kiek mažiau CPU apkrauna, bet vis tiek pasiliksiu prie lapės 🙂 ir tikiuos kad kitoj versijoj pagreitins puslapių vartymą

  11. Domast parašė:

    nutariau ir aš išbandyti tą visur eskaluojamą chrome greitumą 🙂 parą laiko su ja ištempiau… ir jokio žymesnio skirtumo nepajutau 🙂 nežinau gal ant kokios senienos ir justus, bet turint bent pora GB ram, vidutinišką kad ir poros metų senumo CPU kaži ar ką pajusi 🙂

  12. Esthreel parašė:

    Domast, paziurek kiek vietos laisvos joj? lenteles virsutinej juostoj, nera paieskos lauko, toolbaru, (ctrl b ijungia isjungia), apcioj nera juostos. visas ekranas tiesiog internetas, jokiu nereikalingu juostu. man ant 24\" visvien tai savrbu, maziau reik srcollint kad visa puslapi pamatyt. Nu aisku cia pripratimo reilkalas, ir gali f11 ant FF naudot, bet man visvien chrome patogiau.

  13. spfanas parašė:

    kai tik crome isleido ja naudojau , bet po metu ar maziau ji uzlinko nebeweike tiesiogine to zodzio prasme sustojo peristaliavau, bet taspats, formatoti os xp tingejau tai ff issiinstalinau ta veike geriausiai tai ja dab ir naudoju ff geriau man delto kad yra paliktas rankinis info ieskojimas (reikia zodio raide ar ba visa zodi yrasyti kad rastum) o hcrome ten viskas erkrane jau sudeta kur darniausiai eini, delto kartais pranasau susciai ir nieko naujo nerandu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.