Google I/O konferencijoje – Samsung Chrome OS nešiojamasis

Kaip jau žinote, artėjanti, debesų servisu pagrįsta Google Chrome OS operacinė sistema buvo ne karta atidėta, o apie produktus, kurie ją naudos, žinojome mažai. Google I/O konferencijoje viskas keičiasi – oficialiai pristatytas Samsung Chrome OS nešiojamasis.

Samsung Series 5 ChromeBook yra labai plonas nešiojamasis, nes jo storis tesiekia du centimetrus, o jis pasižymi standartinėmis tokių produktų specifikacijomis – dviejų branduolių Intel Atom centriniu procesoriumi ir 12.1 colių įstrižainės ekranu.

Kaip teigia Google, Samsung Series 5 ChromeBook nešiojamasis su baterija galės dirbti „visą dieną“, o tiksliau tai yra 8,5 valandos. Ir nors tai visiškai nestebina internetinių nešiojamųjų segmente, visgi yra puikus laikas. Minėtas 12.1 colio ekranas, tuo tarpu, geba atvaizduoti gana padorią 1280×800 taškų rezoliuciją.

Samsung siūlys du modelius – su 3G ir be 3G ryšio modulio. Produktą varys Intel Atom N570 lustas, o jame bus vos 16GB talpos mSATA SSD kaupiklis, tačiau mes jau žinome, jog daug vietos nereikės – daugelis duomenų bus saugomi debesyje.

Startas numatytas birželio galui, o WiFi versija kainuos apie 430 JAV dolerių, su 3G moduliu – 500 JAV dolerių. Teigiama, jog naudojama ličio jonų baterija ištvers net 1000 pakrovimų (daugiau nei trys metai krovimo kiekvieną dieną), tačiau nepranešama, kaip tai įtakos 8.5 valandos veikimo laiką, kuriuo pirkėjai galės mėgautis vos įsigiję įrenginį. Apie panašų produktą pranešė ir Acer, tačiau iš kitų kompanijų – tyla.

3 Komentarai

  1. Alyvuoge parašė:

    Dizainas labai gražus, tik dar nesugalvojau, kam toks kompas reikalingas…

  2. SB parašė:

    Alyvuoge>Kol kas tiek pat, kiek ir planestai.

  3. Marakandis parašė:

    Ar Lietuvoj bus?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.