„Google“ kurs naują naršyklės renderį — „Blink“, „Opera“ seka iš paskos.

„Google“ nusprendė, kad „WebKit“ infrastruktūra stabdo jų progresą, kompanija greitu metu pradės kurti savo, ant „WebKit“ platformos pastatytą, atviro kodo render variklį pavadinimu „Blink“. „Opera“ patvirtino, kad jiems su „Google“ pakeliui.

Ką tai reiškia vartotojams? Po paskutinių žinių apie „Opera“ sprendimą pereiti prie „WebKit“, internete kilo šioks toks šurmulys, mat toks žingsnis grąsina technologijų plėtrai. Jei didžioji dauguma programinės įrangos kūrėjų dirbs prie vienos sistemos — sumažės erdvė inovacijoms. Bet dėl to galima nebesukti galvos, nes „Google“ pasiryžę sparčiai žingsniuoti į priekį ir kurti savo naršyklės render varikliuką.

„Opera“, visai neseniai paskelbė, kad nebetobulins savo „Presto“ renderio, tam kad galėtų dirbti su „WebKit“ ir prisidėti prie „Google Chromium“ projekto. Jie patvirtino, kad planai keičiasi ir jie kartu su „Google“ dirbs prie „Blink“. Tai didelis pranašumas „Google“, padėsiantis ne tik intensyviai pradėti darbą prie naujo variklio, bet ir įtakoti platesnę vartotojų audotoriją — „Opera“, nors ir maža kompanija, turi labai didelę įtaką mobiliųjų telefonų naršyklių sferoje.

Iš „Blink“, pasak „Google“, galima tikėtis dar daugiau greičio ir stabilumo — tai jau klišė tapę pažadai, kai kalbama apie naršykles. Šiuo metu planuojami darbai yra kodo „valymas“, planuojama panaikinti apie 4,5 milijono kodo eilučių naršyklės optimizavimui ir „sveikesnei“ kodo bazei. Panašu kad laimės visi, išskyrus web kūrėjus, kuriems vėl teks prisitaikyti prie naujų standartų ir stengtis, kad puslapis tvarkingai veiktų ant visų platformų.

2 Komentarai

  1. Keoz parašė:

    Tikiuos įvykdys šiuos planus Opera su 13 Versija 🙂

  2. Press parašė:

    pirma 13 operos versijos nebus, tai jau patvirtinta. kita versija 14.
    antra cia toks open source, kad prie jo dirbs tik Google ir Opera. kas yra labai gerai, jokio stabdymo is webkit bendruomenes ir trečiu šaliu. laukiu nesulaukiu kada bus nauja Opera su google chrome greciu ir Opera features, bet kartu ir gaila, kad nuzude Presto, kuris greitas,neluzinejantis susidurdamas su didelem apkrovom,blogai atvaizduojantis elementus, ir labai,labai energiskai efektyvus;)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.