Google Nexus 7 pažeidžia Nokia patentus?

Vos praėjusią savaitę anonsuotas "Google Nexus 7" planšetinis kompiuteris jau spėjo įsivelti į nemalonią situaciją – "Nokia" pareiškė, jog šis, Tegra 3 procesoriumi varomas, įrenginys pažeidžia jos patentus.

Pasak "The Inquirer", visas šurmulys kilo dėl Wi-Fi (IEEE 802.11) standarto. "Nokia" patvirtino, kad nei "Google", nei "Asus" (būtent ši kompanija kūrė "Nexus 7") nesikreipė dėl licenzijavimo klausimų. Suomių įmonės teigimu, tarp jos ir kitų gamintojų jau yra sudaryta daugiau nei 40 licenzijavimo sutarčių, kalbant apie įvairaus lygmens technologinius sprendimus. "Nokia" tvirtina, kad sudarius tokią sutartį problemos išsprendžiamos itin greitai ir neskausmingai.

Kol kas sunku pasakyti ar ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Suomijos įmonė norės "tampytis" po teismus… Jų artimiausiuose planuose numatoma tiesiog pateikti licenzijavimo sutartis "Google" ir "Asus" įmonėms. Panašu, kad pastaroji jau tokį pasiūlymą gavo, tačiau detales komentuoti atsisakė.

Kita vertus, analitikai šioje situacijoje įžvelgia "Microsoft" nagus, mat "Android" operacinės sistemos nemėgstantis gigantas galėjo ir gali daryti tolimesnę įtaką "Nokia" žingsniams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.