Google Nexus S išmanusis telefonas pasirodys šią savaitę

Kompanija Google, kuri plėtoja sparčiai populiarėjančią Android operacinę sistemą skirtą išmaniesiems telefonams, praėjusią savaitę pristatė antrąjį savo vardo išmanųjį telefoną, kurį suprojektavo pati, o jį pagamino kompanija Samsung.

Apie Nexus S išmanųjį telefoną gandai sklandė gana ilgai, o dar labiau juos sustiprino tai, kad Google vykdantysis pareigūnas Erikas Schmidtas Web 2.0 reginio metu pademonstravo neaiškų gaminį, kurį tuo metu varė Google Android 2.3 Gingerbread operacinė sistema. Visi suprato, kai tai yra artėjantis antrasis Nexus serijos telefonas.

Nepaisant to, kad oficialiai teigiama, kad tai Google suprojektuotas įrenginys, jis priklauso Samsung Galaxy S produktų šeimai, o pats Nexus S yra pagrįstas Galaxy S išmaniojo telefono aparatine įranga. Jį varo tas pats Samsung Hummingbird 1GHz procesorius, o jis turi 512MB darbinės atminties. Neatliktas joks apartinės įrangos progresas, lyginant naująjį gaminį su birželį pasirodžiusiu Galaxy S.

Galime priminti, kad pirmąjį Nexus One modelį Google kompanijai pagamino HTC. Daugelis teigia, kad Nexus S yra mažas žingsnis nuo Nexus One spartos atžvilgiu, tačiau interneto gigantas tvirtina, kad bendru pajėgumu įrenginys yra spartesnis, o ir naudoja naująją operacinę sistemą.

Už Atlanto Google Nexus S pasirodys jau šią savaitę, gruodžio 16 dieną, o Europoje jį išvysime gruodžio 20 dieną. Didžiojoje Britanijoje, nepasirašius sutarties, jį bus galima įsigyti už maždaug 550 svarų sterlingų sumą.

2 Komentarai

  1. Agalis parašė:

    Kažin, kada pasirodys Lietuvoje?

  2. Pranasas parašė:

    Nu jei dar JAV nepasirodė, tai ilgai lauksi. O šiaip tai bus visai įdomu palaikyti rankose šitą stebuklą. Kiek kažin čia kainuos?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.