Google perduota EK tyrimui

Po nubaustų gigantų Microsoft ir Intel, taip ir liko nenubaustas kitas didelis vardas JAV teritorijoje – tai interneto gigantas Google. Pranešama, kad Google neva galėjo pažeisti sąžiningos konkurencijos taisykles ir jos veiklą tirs Europos Komisija.

Tai jau tampa visiškai nebejuokinga. Stengiamasi paskųsti bet ką ir bet kaip, tad stebuklas, jog kompanijos veikla tirti nebuvo pradėta daug ankščiau. Visiškai nežinomos, iš velniai žino kur išdygusios kompanijos, kaip Foundem ar Ejustice, pateikė nusiskundimus Europos Komisijai dėl Google nusižengimų sąžiningai konkurencijai. Prie jų prisidėjo ir Ciao, kurią valdo didžiausias pasaulyje programinės įrangos platintojų Microsoft.

Foundem ir Ejustice tvirtina, kad Google paieškos algoritmas jų portalus nustumia į žemesnę vietą, kas šioms kompanijoms kainuoja auditoriją ir pinigus iš reklamos, tuo tarpu Ciao piktinasi Google AdSense sistemos pateikiamomis sutarties sąlygomis. Pripažinkime, kad kol kas tokie pareiškimai – tikrai juokingi, nors tyrimas visgi turėtų būti pradėtas.

„Nors kiekvienas skirtingas atvejis kelia visiškai kitokias svarstomas problemas, galų galiausiai klausimas šių kompanijų yra toks, ar Google daro kažką, jog žlugdytų konkurenciją ir pakenktų savo vartotojams ir partneriams? Galime patikinti, jog tai tikrai nėra šis atvejis. Mes visada stengiamės atidžiai įsiklausyti į tą, kuris turi tikrą susirūpinimą kažkuo ir mes sunkiai dirbame, kad pirmoje vietoje pastatytume savo vartotojų interesus bei konkuruojame rinkoje sąžiningai ir dorai. Mes tikimės, kad mūsų verslo praktika atspindi minėtus įsipareigojimus.“, – rašo Google savo pranešime spaudai apie šį įvykį.

6 Komentarai

  1. Bolik parašė:

    Nesamone, jau visai neranda prie ko prisiknist. Toks jausmas kad google jiem kažka skolingi, kas bus jei visi i teisma eis kurie nori kad ju tinklapi 1 vietoj google rodytu? Juokdariai.

  2. Crembo parašė:

    Jau nebežinau ar verkt ar juoktis… Kažkaip nebejuokinga darosi.

  3. nugat parašė:

    Eilinė nemokama milijoninė pašalpa iš Amerikos Europai…? 😉

  4. Crembo parašė:

    Nu jeigu taip žiūrint į tai nugat, tai mums tik naudos iš to.. haha

  5. nugat parašė:

    Crembo,klausimas tai,ar mums kažkas liks iš tos pašalpėlės.
    Juk skylių ir visokių apetitų burokratai visada turi… 🙂

  6. ligonis parašė:

    maxima reklama \"maxima geriausios kainos, nors IKI ar norfoi irgi nera blogos\" 😀

    kazkaip nepastebejau jokiu kompaniju kurios reklamuotu kitus, kaip geras alternatyvas, visi bando save isreklamuot…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.