Google pristatė foto paiešką Goggles

Interneto gigantas Google pristatė naują programinę įrangą mobiliesiems telefonams, kurie turi Android operacinę sistemą. Naujoji Google Goggles programa pasinaudodama telefono fotokamera geba atpažinti prekes, atvaizdus ir įžymias vietas.

Programą gali išbandyti visi tie, kurie turi Android 1.6 ar naujesnės versijos operacinę sistemą. Tiesa, kol kas siūloma tik bandomoji versija, bet Google Labs specialistai teigia, kad netrukus pasirodys ir finalinė jos versija. Jie taip pat neslepia, kad ši programinė įrangą pasirodys ir kitiems išmaniesiems telefonams, kaip kad Apple iPhone. Programos veikimas yra gana paprastas – Google Goggles ieško identiškų ar panašių atvaizdų paieškoje, kurias nurodo telefono kameros užfiksuotas atvaizdas. Tai gali būti brūkšninis kodas, muzikos albumo viršelis, knyga ar bet koks pastatas. Video pristatyme, kurį galite pažiūrėti apačioje, net teigiama, jog nufotografavus vizitinę kortelę, telefone išsisaugos visi joje pateikiami duomenys. Taip, pasak Google Labs specialistų, bus sutaupomas laikas, nes jūs galėsite pasirinkti – siųsti SMS žinutę, paskambinti, parašyti elektroninį laišką ar ieškoti informacijos internete apie šį asmenį ar kompaniją.

Teigiama, kad teoriškai Google Goggles gali atpažinti bet kokį atvaizdą, tačiau pripažįstama, kad iki praktiško to panaudojimo dar liko ilgas kelias. Programa puikiai veikia su knygų viršeliais, logotipais, vizitinėmis kortelėmis ir brūkšniniais kodais bei pramogų pastatais, tačiau jos „achilo kulnas“ vis dar yra valgiai, mašinos bei gyvūnai. Žinoma, žadama, kad programa bus visą laiką tobulinimą, o ateityje ji gali tapti gidu po kitas šalis keliaujantiems vartotojams. Jos galimybės dar labiau praplečiamos, jei telefone yra GPS imtuvas bei skaitmeninis kompasas.



1 Komentaras

  1. fregis parašė:

    googlas viska zino 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.