„Google Reader“ nebebus, kokios alternatyvos?

Vakar atsidaręs savo „Google Reader“ per vidurį ekrano išvydau žinutę, kad mano mėgstamiausios naujienų skaityklės nebebus. Paspaudęs „Learn more“ gavau šiektiek informacijos kodėl „Google Reader“ projektas bus nutrauktas ir kaip išsisaugoti savo prenumeratas. Net rankos nusviro iš liūdesio. Dėl „Google“ sprendimo pasipiktinimas nuskambėjo per visą internetą, prasidėjo peticijos ir boikotai. Kaip visada. Nemanau, kad kasnors pasikeis — jei jau medijos gigantas nusprendė apie tai pranešti visiems vartotojams, tai reiškia, kad vartotojų nuomonė jiems nelabai ir įdomi. Sprendimas galutinis ir „Google Reader“ nuo liepos 1d. nebebus. Ištikimam skaityklės vartotojui belieka ieškoti alternatyvos, kurių nėra jau taip mažai.

Šiuo metu favoritai yra pastarieji servisai:

NetVibes — labai panašus į originalų „Google Reader“, veikia naršyklėje, gali būti pasiekiamas per bet kurį kompiuterį.

Feedly — vartotojo sąsaja primena žurnalą, gražesnis ir „madingesnis“ naujienų skaitymo būdas. Reikalauja „Firefox“ arba „Chrome“ įskiepo (angl. extension).

The Old Reader — Mažiausiai besiskiriantis nuo „Google“ dizaino, paprastas ir švarus, veikia naršyklėje. Galima prisijungti naudojant „Google“ paskyrą.

2 Komentarai

  1. r00lz parašė:

    O lapkričio 1 uždaro ir iGoogle, kurį iki šiol naudoju 🙁

  2. tomaxsas parašė:

    turi ir minusą readeris, lagina, ir tas labai nervina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.