Google ruošia Nexus One telefoną

Pranešama, kad interneto gigantas Google visgi planuoja žengti į išmaniųjų telefonų rinką. Tikėtina, jo tai įvyks kitąmet, o jų naująjį mobilųjį telefoną Nexus One gamins gerai žinomas gamintojas HTC.

Manau net neverta sakyti tai, kad telefonas naudos Google Android operacinę sistemą. Kaip žinia, Google Android operacinė sistema pastaruoju metu susilaukė ypač didelio dėmesio iš telefonų gamintojų. Šią operacinę sistemą naudoja HTC, Motorola, Sony Ericsson ir kiti telefonų gamintojai. Telefonas gali pasižymėti maža kaina, nes analitikai tikina, kad kompanijos tikslas nėra uždirbti iš aparatinės įrangos, bet surinkti vertingą vartotojų pomėgių informaciją.

Rinkos tyrimų bendrovė IDC teigia, kad Android operacine sistema varomų telefonų rinkos dalis padidėjo daugiau nei procentu nuo 4.2 iki 5.4 procento. Taip pat pasirodė pranešimų, kad Google savo darbuotojams jau pateikė Nexus One versijas, kad šie galėtų jas išbandyti ir pasakyti savo nuomonę.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Idomiai atrodo, plonas, qwerty klaviatura. Bet kazkaip ekranas per mazas sakyciau, labai jau daug vietos uzima ta apatine dalis.

  2. hydrogenet parašė:

    Google paziurejau apie Nexus one telefona ir jis visiskai nepanasus i ta kuris cia paveikslelyje. Tai katras cia db teisus technews ar google paieska? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.