Google tikisi bandyti autonomiškai valdomus automobilius

Google savo I/O konferencijoje užsiminė ne tik apie mums įprastas technologijas ir produktus, tačiau ir apie tai, kad planuoja JAV, Nevados valstijos keliuose bandyti automobilius, kurie valdomi autonomiškai, tai yra be žmogaus pagalbos.

Interneto gigantas jau praėjusiais metais rizikavo ir bandė tokius automobilius Kalifornijoje, tačiau tai panoro padaryti ir Nevadoje. Visgi, teisiniai aspektai to kol kas neleidžia padaryti. Kalbame apie žmogaus būtinybę už vairo bei elektromobilių įstatymą.

Google tuo tarpu giriasi, jog per bandymus Kalifornijoje septyni automobiliai nuvažiavo kiek daugiau nei 225 tūkstančius kilometrų, tačiau tik 1,5 tūkstančiai kilometrų iš jų buvo be žmogaus automobilyje – šeši Toyota Prius ir Audi TT buvo valdomi visiškai autonomiškai.

Kompanija mano, jog tai – automobilių pramonės šakos ateities. Ir nors technologijos jau yra, autonominių automobilių serijinėje gamyboje greitai neišvysime. Kol kas nevyksta jokie teisminiai procesai, susiję su vienodais saugumo ir bandymų standartais autonominiams automobiliams.

Nepaisant to, Google piešiama ateitis atrodo gražiai – gaišti kelionėje nereikės, nes bus galima keliaujant dirbti nešiojamuoju kompiuteriu, žiūrėti filmą, o „robotas“ jus nuveš iš taško A į tašką B. Tai taip pat, pasak Google, turėtų sumažinti avarijų skaičių.

1 Komentaras

  1. pekinas parašė:

    robotai vis tiek genda o pasekmės sugedus gali būti liūdnos. Plius kiek yra situacijų galimybių, netikiu, kad dabar viską jau apgalvojo. Aš geriau patikėsiu savo saugumą pačiam, o ir vairuoti yra daugiau malonumas nei našta :]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.