Google vakar pristatė Facebook konkurentą

Interneto gigantas, milijardus per metus uždirbanti kompanija Google vakar pristatė naują paslaugą, kurią, mano manymu, matė bemaž visi iš jūsų, kurie naudojasi Gmail elektroninio pašto paslauga – Buzz skirtas konkuruoti su Facebook ir Twitter socialiniais tinklais.

Google neslepia savo planų – pasinaudoti Gmail vartotojų armija plėtojant socialinį tinklą Buzz. Šis tinklas, pasak kompanijos, yra labai patrauklus dėl kelių priežasčių – yra siūloma daugybe įvairių papildomų paslaugų, o jį pasiekti bus labai paprasta su kompanijos specialiai sukurta programine įranga kad ir jūsų Goolge Android OS varomam išmaniajam telefonui.

Gigantas neslepia, kad koncepcija pasiskolinta iš Twitter ir Facebook – išmąstyti kažką inovacinio vargu ar pavyktų. Visgi, kompanija žada pradėti kovą dėl vartotojų ir, žinoma, didesnių pajamų. Buzz taip pat jau yra integruotas į jūsų Gmail pašto sistemą, o kompanijos strategai tikisi, kad esami el. pašto vartotojai susidomės šia paslauga.

Google taip pat turi daugybe kozirių. Pradedant nuotraukų talpinimo ir redagavimo įrankiu Picasa ar baigiant didžiausiu pasaulyje video medžiagos talpinimo portalų YouTube. Visi šie įrankiai gali būti integruoti į Buzz taip dar labiau padidinat šio socialinio tinklo funkcionalumą.

Galime priminti, kad Google Gmail kol kas yra trečioji pasaulyje pagal aktyvių vartotojų skaičių pašto sistemoje. Praėjusių metų gruodį joje apsilankė 176,5 milijonai unikalių lankytojų. Visgi, tai dvigubai mažiau, nei pirmaujančio Windows Live Hotmail serviso vartotojų kiekis, kuris siekia 370 milijonų, bei Yahoo pasiektų 303 milijonų.

Vienas iš Google įkūrėjų Sergėjus Brinas spaudos konferencijoje pareiškė, jog tikisi šio projekto sėkmės, tačiau iki Facebook yra labai toli. Šis socialinis tinklas turi net 400 milijonus vartotojų, o tai daugiau už bet kokį mūsų minėtą elektroninio pašto servisą, jau nekalbant apie Gmail vartotojų būrį. Ar mes tapsime visiškai priklausomi nuo Google? Parodys tik laikas.

2 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    Man patiko tas dalykas, kad nori naudojies nori ne tuo buzz, šone jis kažkur nutėkštas, tai neką ir trukdo. 🙂

  2. forxis parašė:

    google dėl to ir patrauklus siūlo daug , bet neverčia nieko nelenda jokios reklamos ir t.t. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.