Grafikos adapterių pardavimai ir toliau mažėja

„Jon Peddie Research“ praneša apie grafikos adapterių pardavimus 2018 metų paskutiniame ketvirtyje. Šioje statistikoje kartu matome diskrečius ir integruotus grafikos procesorius, tad čia lyderis yra „Intel“, kadangi su kone kiekvienu procesoriumi parduoda ir grafikos akseleratorių.

Bendra grafikos procesorių paklausa 2018 metų ketvirtame ketvirtyje sumenko 2.65 %. AMD pardavimai sumenko 6.8 %, „nVidia“ pardavimai sumažėjo 7.6 %, o „Intel“ pardavė 0.7 % mažiau grafikos procesorių. Po tokių rezultatų AMD rinkos dalis sumenko 0.6 %, „nVidia“ neteko 0.82 % rinkos, o „Intel“ pyrago dalis išaugo 1.4 %. Visi šie duomenys yra lyginami su 2017 metų paskutiniu ketvirčiu.

2018 metų paskutinį ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus matome, kad bendrai grafikos procesorių tiekimas sumažėjo 3.3 %. Stalinių kompiuterių segmente mažėjimas buvo net 20 %, bet nešiojamų kompiuterių grafikos procesorių pardavimai išaugo 8 %.

10 Komentarai

  1. Simplis parašė:

    tai kaip nemazes pardavimai jaj gobsi nvidia vis su kekvena nauja grafikos korta kainas tik didina ir tai atsizvelgent kad anksciau pvz 60 kortos kai isleisdavo nauja serija 60 kortu kaina budavo kaip ir praeitos 60 serijos kortos,o dabar kaina tik dideja,del mainingo kritimo liko dauk kortu tai dabar ant gameriu nori atsizaist,nors nekada ir nepardodavo tokiu kekiu kaip per mainingo bumo,o dabar grizo I savo vezias kaip mres mainingo buma kortas pirkdavo tik geimerei tai jau viskas tragedija,o grizo I normalias vezias kokios ir budavo pres visus tos mainingus,tesiog paragavo gero mainingo laikotarpiu tai dabar nori kad taip ir butu visados 😀 joking kaip pre gero greit priprantama ir koks gobsumas 😀
    lai leidzia gerus produktus adekvaciom kainom ir pirks tas kortas,ne tas kortas kurios kaip kompas kainoja kur 5% gaimeriu gali sau leist toki malonuma o didziajaj gaimeriu rinkai,cia apsurdas kad vaizduske kainoja kaip geras kompas ar laptopasd pvz amd jo je negamina topiniu kortu super pajegumo bet gamina kortas zmonem kur gali dauguma nusipirkt ir trauktu visus zaidimus,je nekad ir nesitaike I gameriu rinka su top kortom,bet ju kortas perka dauk paprastu zmoniu,o topines skirtos profisionalem darbam ir sitoi vetoi lenke nvidija je nes ir kaina ir pajegumas geras,ven paziurejus nvidijos kortas profisionalem darbam kainas tai jau galima sprest,nezinau cia mano nuomone asmeniskai pataisikit jaj kas kitaip galvoja,bet man tikrai apie nvidia ispudis susidares gobsi firma jo leidzia gerus dalikus per kainos perdetos tikrai,idomu kai intelis ijejs I sita rinka 😀 kas bus su konkurencijom,na nors mums paprastem gaimeriam bus I nauda ir iau kek kainose tek ir pajegumose.noreciau padiskutot sia tema kas kaip mano isgirst kitu nuomoniu.

    • pasimetes parašė:

      Taip, kainos nemažos, bet pastebiu po truputi leidžiasi ant žemės kainos ( nėra norėti jog iš karto). Amd darbui – taip, bet gaming nieko naujo (kažko geresnio už pigiau). Iš intel dvejopi jausmai:
      1. Konkurencija – šaunu, bet intel’is nėra linkęs pigiau kažką leisti. Galvoju net jei bus panašus į nvidia pajėgumas, tai ir kainos gali būti panašios.
      2. Kol intel’is išleis vaizdo plokštes, nvidia plokštės – bus jau pakritusios į normalesnes kainas. Ir nebebus kur žeminti kainų labiau. Tiesiog buvo užtęstos aukštos kainos. Taip pat išleidus kažką konkurencingo iš amd.
      3. Gali būti įnešta didesnių naujovių kažkuria linkme.

    • Strelok parašė:

      Topines kortos visad sudare apie 5% visu kortu. Pagal steam survey didzioji dalis ant gtx 1060 geimina. Pagal kainos kokybes santyki niekada neapsimoka pirkti brangios GPU.
      Su rtx serija nvidia prisizaide. Pelnas ir taip krito dvigubai nuo mining laiku.
      AMD su vega arhitektura negali konkuruoti, nes pagal dizaina reikalauja naudoti brangia HBM2 atminti. 7nm Navi su gddr6 daug pigesne turetu buti. Bet pamatysim.
      Intel manau pradzioje jokios rimtos konkurencijos nekels. Ir tai ateitis yra ne GPU, o APU.

  2. gorro13 parašė:

    Pardavimu sumazejima kompensuoja gan dideles marzos tiek Nvidios, tiek Intel produkcijai. Todel sios bendroves vistiek skaiciuoja milijardinius pelnus. Plius, su nasiais nvidios 9, 10 serijos produktais, praktiskai galima issedeti visdar 1080p raiskoj High nustatymais, t.y dazniausiai zaidziamoj raiskoj. 4k geiminimas visdar nera labai populiarus del brangiu monitoriu ir atitinkamai vaizdo kortu, galinciu „isvezti“ tu monitoriu raiskas ir refresh rate’us.

    Kitavertus, kadangi zaidimu kurejai nori, kad ju produkcija galetu naudotis kuo didesnis spektras vartotoju ir uz tai moketu pinigus, jie stengiasi kiek imanoma optimizuoti savo produktus platesniam spektrui vaizdo kortu. Nes jei vartotojas su 2gb-4gb vram ir kortom pvz kaip Gtx 960, 1050 net nepaleis zaidimo ar tures 15-20 FPS, tai nenusipirks zaidimo pirmiausia ar paslaugos.

  3. ZeroFM parašė:

    Pabandyk 7 days to die ir ETS2 su vienodais fan profiliais ir pamatysi kas ir kaip . Fan profili pirmojo turėtau laikyti bent 20% aukštesnį kad temp būtų kaip ETS2
    Jei fan profilius laikytau vienodus tai 7 days to die temp būtų 70+ o ETS2 ~45 . Nors pirmojo load svyruoja iki 80% , ets2 100%

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.