Grafinių posistemių rinka augo penktadaliu

Kaip jau ne kartą rašėme, kompanijoms, kurių veikla yra tiesiogiai susijusi su IT rinka, sekasi visai neblogai. Kalbant apskritai apie rinką ir šiandien turime gerų žinių, nes Jon Peddie Research praneša apie grafikos posistemių pardavimų augimą trečiajame ketvirtyje. Pasak analitiniais tyrimais užsiimančios bendrovės, pardavimai augo 21,2 % ir tai buvo didžiausias pakilimas per pastaruosius devynis metus.

Asmeninių kompiuterių grafinių lustų pardavimai pasiekė 119,45 milijonų vienetų skaičių per praėjusius tris mėnesius. Kaip ir buvo galima tikėtis, Intel išliko lyderis su iki 52,7 % padidėjusia rinkos dalimi, o po jos sekė Nvidia, kurios dalis nukrito nuo 29,2 procento antrame ketvirtyje iki 24,9 %. Trečioji liko AMD, tačiau jos rodikliai taip pat kilo (nuo 18,4 iki 19,8 %).

Be abejonės, turbūt labiausiai mus dominantis aspektas yra AMD ir Nvidia santykis. Klausimas, ar AMD pirmąjai išleidus DirectX 11 palaikančias vaizdo plokštes, sugebės prisivyti Nvidia vis dar išlieka, tačiau yra aišku, kad 20 procentų barjeras greičiausiai bus peržengas. O koks bus AMD ir Nvidia rinkos pasidalijimo santykis po ketvirtojo ketvirčio – pamatysime tik kitų metų pradžioje.

2 Komentarai

  1. Sharpas parašė:

    Labai puiku, kad ati vejasi nvidia, bet esu nusiviles tuo kad nvidia zaidimu kurejus yra labiau pritraukus ir žaidimai yra labiau optimizuoti zaidziant su geforsais nei radeonais. Pvz: ta patį nfs shift su savo radeonu negaliu normaliai pažaist, o su per pus silpnesniu geforsu aina be lago:(

  2. pushaz parašė:

    Cia kaip ir x360 vs PS3 – tipo exkliuzyvas 😉
    ATI negali tiek investuot ir moket gamintojams,ji turi ka tempt ant peciu kol kas.
    Del shift – kaltink draiverius,ne vga.Ati tikrai pagerino draiverius,bet ne ant tiek dar kad isspaust viska
    O ati \"vejasi\" tik tol,kol Nvidia neisleido savo nauju vga,po ju isleidimo vel reikes perziurinet kas kiek uzima rinkos.
    Dar plius Intel isleis savo larrabee,vel keisis viskas..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.