Greičiausia vaizdo plokštė pasaulyje – Asus Ares

Kompanija Asus pristatė naują savo nestandartinę vaizdo plokštę, žinoma Ares vardu. Ši kainuoja milžiniškus pinigus, tiksliau net 1200 JAV dolerių, yra riboto leidimo, tačiau viską atperka vienas aspektas, nes ji greičiausia vaizdo plokštė pasaulyje.

Vaizdo plokštės specifikacijos tikrai stulbinančios. Asus Ares naudoja ne iš HD 5850 ištrauktus lusto dažnius, tačiau tuos, kuriuos esame įpratę matyti HD 5870 posistemyje. Tai reiškia, kad Asus Ares dažniai nebe tokie, kokius matome HD 5970 posistemyje, tai yra 725MHz bei 1000MHz atitinkamai branduolio ir atminties, tačiau net 850MHz bei 1200MHz.

Šis galiūnas taipogi pasižymi 4GB darbinės atminties, dvejais per vieną lustą, o jam veikti reikia bent jau 750W maitinimo bloko. Vaizdo plokštė naudoja tris energijos kabelius. Mes kalbame apie du aštuonių jungčių bei vieną šešių. Jis tikras energijos rijikas, tačiau tai galime atleisti.

Tenka pripažinti, kad ši nestandartinė vaizdo plokštė kainuoja labai daug, bet pirkėjai mokės veikiausiai ne už spartą, tačiau už išskirtinumą. Galima paprastai paskaičiuoti, kad nusipirkę dvi HD 5870 jūs sutaupysite labai daug, o sparta bus beveik identiška. Keletas apžvalgų:

Guru3D

Legit Reviews

TechPowerUp

13 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Toks hamburgeris net amerekiaciams didokas 🙂
    p.s. originali pakuote – lagaminas.

  2. sangiyaro parašė:

    Tiek 5970 tiek sita ARES naudoja tuos pacius lustus kaip 5870. Tik, kad pas 5970 jie dirba zemesniais dazniais, kad sutilptu i 300W TDP, o ARES dirba normaliais 5870 dazniais, bet del to jai reik daugiau energijos kabeliu.

  3. daniukas21 parašė:

    manu nemaza dali kainos sudaro toks mandras ipakavimas 🙂

  4. crooked parašė:

    is ASUS puslapio: Price: £1199, kitaip sakant lietuvoje jin apie 6000LT kainuotu ^^

  5. SB parašė:

    sangiyaro>Dirba HD 5850 dažniais, ką ir rašau naujienoje.

  6. sangiyaro parašė:

    As nesakiau, kad neteisingai parasyta. Tik tiek, kad sita plokste nera nieko stebuklingo. Tai ta pati 5970 dirbanti aukstesniais dazniais. Nemanau, kad cia kazkoks didelis pasiekimas, nes abiejose plokstese naudojami tie patys lustai kaip ir 5870. Taigi 5870 daznius pasiekti tikrai nera kazkoks didelis pasiekimas. 5970 taip pat galejo dirbti tokiais dazniais, bet AMD norejo sutilpti i 300W.
    PS. sorry, kad anas komentaras buvo nelabai aiskus.

  7. Spygliuotas parašė:

    „Vaizdo plokštė naudoja tris energijos kabelius“ – vaizdo plokštė nenaudoja jokių kabelių. „ištrauktus lusto dažnius“ – niekas nieko netraukia.
    be to, šis sakinys taip pat nesąmonių kratinys: „Šis galiūnas taipogi pasižymi 4GB darbinės atminties, dvejais per vieną lustą, o jam veikti reikia bent jau 750W maitinimo bloko“.

    „tūpų“ išsireiškimų pilna ir kituose sakiniuose. Kaip galima šitaip rašyti?!

  8. SB parašė:

    Spygliuotas>1. Ar tau PCIe kabeli, kuris tiekia energija VGA, gal nufotografuot? Metosi pas mane ne vienas. 2. Žinoma, kad \"ištraukus\". Asus Ares dažniai tokie pat, kaip ir HD 5870 lusto. 3. Asus teigia, kad Ares turi 4GB darbinės atminties kiekį. Tariant tūpai, netgi su citata(!), \"2GB per GPU\". Taipogi teigiama, kad reikia 750W maitblokio. 4. Aš taip viską ir susakiau, viskas aišku ir suprantama. Jei ne, mokykis skaityti, čia ne vieta tam. Aš taip pat nekreipsiu jokio dėmesio į tokią kritiką. Turiu savo stilių ir jo laikysiuos, kam nepatiks, tas čia nesilankys ir neskaitys. Net neabejoju, kad tave Engadget.com tiesiog žudo. Žudys ir Technews.lt. Dėkoju visiems už tai, kad praneša klaidas PM\’u, tačiau į visus tokius pasisakymus bus atsižvelgta, bet jie bus ištrinti.

  9. Storasis parašė:

    Ne ne SB nesupratai, cis Spygliuotas tau subtiliai dave suprast kad nori i technews.lt crew isidarbinti straipsniu rasytoju, ne visiems lengva siais laikais

  10. Recon24 parašė:

    Tai , kad 480 SLI daro ta Ares per visus testus 😀 Tai kam moket 1200 doleriu, jei gali pasiimti dvi 480 uz apytiklsiai 1000 doleriu 😀 Logikos nesuprantu.

  11. SoTOP parašė:

    Recon> Sita plokste sukurta tiem kurie nori tureti greiciausia pasaulyje plokste, o kaina tokiem zmonem yra n-ioliktas pagal svarba dalykas. Nereikia nei GTX480SLI, 5870CF ir butu tas pats praktiskai.

  12. Ndx parašė:

    Na o dvi hd 5970 užsienį kainuoja panašiai kaip ares 😀 Viską tai pasako.

  13. DJ_LFS parašė:

    Na o dvieju sujungtu asus Ares ploksciu jau tikrai nieks nepavys ir toks pasakymas kaip sis: \"Galima paprastai paskaičiuoti, kad nusipirkę dvi HD 5870 jūs sutaupysite labai daug, o sparta bus beveik identiška.\"
    nebetenka prasmes, gudruciai, nes zmones perkantys tokia plokste pinigu neskaiciuoja

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.