GTA 6 žaidimas gali būti paveiktas „woke“ kultūros

Bloomberg“ praneša, kad anoniminiai šaltiniai, susipažinę su „Grand Theft Auto VI“ kūrimu, tvirtina, kad žaidime bus moters personažas. Lotynų amerikietė veikėja yra „Bonnie ir Clyde“ dueto dalis, o tai reiškia, kad „Rockstar“ tęsia kelių veikėjų perspektyvą, kurią pirmą kartą pristatė GTA5.

Vienintelė papildoma informacija apie žaidimą, kurią atskleidė šaltiniai, yra ta, kad „Rockstar“ laikysis labiau „šiuolaikiško“ požiūrio į pasakojimą ir vengs „smogti“ marginalizuotoms grupėms. Vis dėlto politkorektiškumo aspektas žaidime gali atstumti kai kuriuos žaidėjus.

Dalis frančizės žavesio slypi tame, kad ji yra savotiška. GTA serija nuosekliai šaipėsi iš beveik visų be išankstinio nusistatymo. Niekas nebuvo apsaugotas nuo kartais šiurkštaus GTA humoro – nuo dešiniųjų ir kairiųjų politinių fundamentalistų iki maniakiškai nusiteikusių sofos žaidėjų. Ypač juokingos yra politiškai nekorektiškos radijo reklamos.

Vaikščiojimas ant pirštų galiukų aplink menamas problemas dėl to, kad nedidelis skaičius žmonių, kurie net nežaidžia žaidimo, nesugeba pasijuokti iš savęs, yra ypač nebūdingas „Rockstar“ apskritai ir „Grand Theft Auto“ konkrečiai. Perėjimas prie kažko labiau pataikaujančio gali atsigręžti prieš kūrėją, bet tai dabar nepopuliari nuomonė.

Žinoma, šio pokyčio paskata daugiausia gali būti siejama su šiuo metu daugelyje žaidimų studijų patiriamu pasipriešinimu dėl priešiškos „fratboy“ aplinkos. „Bloomberg“ pažymi, kad net „Rockstar“ buvo apkaltinta puoselėjanti „berniukų klubo“ įmonės kultūrą – šiuo metu ji kovoja, kad šį įvaizdį pakeistų. Tačiau daugelis darbuotojų yra suglumę dėl GTA6 krypties ir net neįsivaizduoja, kaip atrodys perkurtas žaidimas.

Žinoma visus gandus reikia vertinti atsargiai, kaip ir šį apie būsimą GTA 6 žaidimą. Gal vis dėl to GTA 6 nepataikaus „woke“ kultūrai, o priešingai, iš jos galėtų pasišaipyti.

6 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    aš visad norėjau vairuoti tesla, gerti kavą starbucks, prekintis whole foods matket ir dalyvauti gėjų parade, bei kovoti už moterų teises.
    Rockstar pagaliau suprato ko žmonės nori.

  2. newdiamond parašė:

    graudu kai kazkoks gta VI ar apple naujas telefonas sulauks daugiau demesio pasaulyje, negu koks mokslininko isradimas, kuris po 5 metu pakeis technologijas nusistovejusias…

  3. Raijmiss parašė:

    Nusimato vėmalų krūva… bet gerai kad yra MOD“ai.

  4. icebullet parašė:

    Nu nesusiks R* naujo GTA zaidimo, tai tiesiog neimanoma, nes tai yra ju duona ir sviestas. Po to melš vėl 10 metų. Bet pirksiu net traileriu neziurejes… is plati.ru uz 3 eur 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.