GTA V sukčiavimo įrankio kūrėjas turės sumokėti 150 000 USD kompensaciją

JAV teismas nusprendė, kad Jhony Perez, kuriantis sukčiavimą įrankį GTA V Online žaidimui, privalės „Take Two“ sumokėti 150 000 JAV dolerių kompensaciją už autorinių teisių pažeidimus. Skaičiuojama, kad dėka šio „Elusive“ sukčiavimo įrankio buvo patirta 500 tūkst. JAV dolerių nuostolių. „Take Two“ būtų norėję gauti pilną prarastą sumą, bet įstatymai numato maksimalią 150 tūkst. kompensaciją. Be to, Jhony Perez dar turės sumokėti 70 tūkst. JAV dolerių advokatų išlaidas. Reikia pridurti, kad teismo procese pats Jhony Perez nedalyvavo ir nesigynė.

„Elusive“ sukčiavimo įrankis buvo pardavinėjamas už 10-30 JAV dolerių. Dėka jo žaidžiantys GTA V daugelio žaidėjų režime galėjo pasidauginti pinigų, iššaukti automobilį, turėti nesibaigiančius šaudmenis ar teleportuotis. Kiek pajamų iš šio įrankio pardavinėjimo gavo Jhony Perez žinoma nėra.

8 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Dar ne tiek ir baisiai. 😀

  2. ToBeX parašė:

    70k advokatų išlaidoms 🙂 Normalu
    Įdomu kiek $ čiuvas pasidarė, jei maksimali bauda 150k, tai tikėtis reikia, kad į pliusą išėjo panaudojąs savo galvą ir niekam realių nuostolių nepridaręs.

  3. Daimonass parašė:

    Be to, Jhony Perez dar turės sumokėti 70 tūkst. JAV dolerių advokatų išlaidas. Reikia pridurti, kad teismo procese pats Jhony Perez nedalyvavo ir nesigynė.

    Kaaaa?? Kaip čia taip? Nesigynė ir nedalyvavo tai kam čia mokėti?

    • Laimius parašė:

      Gal jis pripazino ir tiek. O ir irodymai jei negincijami tai teismas tik del atlygio. Bet tada 70k advokatam daug. Bet vistiek jie dirbo ir paruose dokumentus, vertino nuostolius.

  4. Stipena parašė:

    Būtų mano valia sodinčiau tokius.

    • ToBeX parašė:

      Man tai iš šono žiūrint, kaip tik kaltint norisi tik tuos, kas paliko spragų jo veiksmams 🙂
      Ir klausimas, ar jei jis būtų pranešęs spragą ir papasakojąs spragos verslo planą, kompanija jį būtų pinigine išraiška paskatinus toliau ieškot spragų… Va čia manau didžiausias minusas, kad kompanijos neskatina žmonių už spragų ieškojimą gauti atlygį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.