GTX 1180/2080 gandų suvestinė

Labai dažnai sakoma, kad tik AMD didina susidomėjimą savo produktais ir sodina visus į „hype train“, bet kai pažiūri kiek gandų gandelių pastaruoju metu yra apie sekančios kartos „nVidia“ vaizdo plokštes tampa aišku, kad visi sėdime žaliame traukinyje, kuris mus veža į vaizdo plokščių gandų šalį.

Pačių šviežiausių gandų suvestinę surinko „Videocardz“ tinklapis. Mes pasinaudosime jų įdirbiu ir trumpai aptarsime dabar sklandančius gandus. Kai kurie jau yra aptarti mūsų tinklapyje.

Pati „nVidia“ sako, kad naujų vaizdo plokščių dar greitai nebus. Sunku pasakyti, koks tai laiko tarpas, bet „nVidia“ tikina, kad kai tik bus išleidžiamos naujos vaizdo plokštės žurnalistai bus pakviesti į šį renginį. Dažniausiai pakvietimai siunčiami prieš dvi savaites, o kas nors gavęs tokį pakvietimą tikrai nesilaikys susitarimo ir apie tai praneš.

„HotChips“ konferencijoje turėjo vykti „nVidia“ pranešimas apie sekančios kartos vaizdo plokštes masėms. Dabar šis pranešimas iš dienotvarkės yra dingęs, bet, tikėtina, kad jis nėra atšauktas, o tiesiog paslėptas, kad nekeltų bereikalingo dėmesio. Laikas, kada turėjo vykti „nVidia“ pranešimas, dabar yra pažymėtas kaip „nepaskirtas“. Jei „nVidia“ kalbės apie sekančios kartos vaizdo plokštes „HotChips“ konferencijoje rugpjūčio 20 dieną, tai iki tol vaizdo plokštės jau turi būti išleistos.

„nVidia“ partneriai irgi nelabai dalinasi informacija su žurnalistais. Iš jų girdimi keli atsakymo variantai: „nieko nežinome, mums nieko nesako, mes negalime pasakyti arba išleidimas bus rugpjūtį/rugsėjį.“ Paskutinį atsakymą „Computex“ parodoje pasakė „Galax“ atstovas. Jis mano, kad rugpjūtį jie gaus pirminę informaciją ir pradės kurti savo vaizdo plokštes, tad labiau tikėtina, kad išleidimas įvyks rugsėjį. Po to kiekvieną mėnesį sulauksime po vieną naują vaizdo plokštę.

„Digitimes“ sako, kad naujos vaizdo plokštės bus išleidžiamos rugpjūčio gale ir tai bus 20 serija (2080), o ne 11 (1180). Vaizdo plokštės turi būti pagamintos naudojant 12 nm TSMC techprocesą, 7 nm lustai debiutuos tik kažkada 2019 metais.

Tuo tarpu „TweakTown“ įsitikinę, kad naujos vaizdo plokštės priklausys 11 serijai ir bus išleidžiamos liepos 30 dieną. Tai yra anksčiausia data iš visų pateikiamų gandų.

Išvada galėtų būti paprasta – palaukime ir pamatysime.

18 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Ką norėjau pasakyti, kad Hypina daugiausia ne kompanijos, o žurnalistai ir patys žmonės. Laukiam naujų GPU 😀

  2. kernel_panikuoja parašė:

    As tai apskritai nematau problemos su tais hype’ais – yra gandu/spekuliaciju/“leak’u“/fake’u poreikis, automatiskai yra ir pasiula, nes tai renka „click’us“. Zmoniu individuali atsakomybe yra atsirinkti patikima informacija is viso balagano.

  3. IFeelYou parašė:

    +1 už paveiksliuką 😀

  4. Povilas parašė:

    Juokingiausia kai patys AMD haipino Vega kokius metus su skaidremis, bet gavosi snipstas. O cia is Nvidia jokios oficialios info nera, tai hype grynai is zurnalistu, nes visi nori isgirst kazka naujo, tiesiog pagal nvidia roadmap atejo laikas naujiems produktams, tai visi ir tikisi, tai siuo atveju problemos ir as nematau, kaip tik idomu.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Galima pasakyti, kad AMD net melavo. Tie visokie Poor Volta, ar Vega anniversary pranešimai tikrai biesino.

      Žiūrim ką turime šiandien, pavyzdžiui Intelis su savo 28 branduoliu nauju senu procesoriumi, kuris visiem užsifiksavo veikiantis 5 GHz. Pamiršo paminėti, kad aušintas su neigiamos temperatūros aušinimo sistema 😀

      • mafo parašė:

        Mindaugai nesikukliname, pas jus saite tų fake naujienų netrūksta 🙂 Platinat kiek išgalite 😉 Na bet po jais komentarų dažniausiai kaip po rašinėliais apie apple, tai negi tuo nepasinaudosi. kernel_panikuoja teisus yra paklausa atsiranda ir pasiūla 🙂 Blogeriai sugeba net po pora filmukų susukti apie tą pačią karštą „naująją“ temą. Mažai kas tuo nespekuliuoja, tiesa pasakius turbūt „visi tuo spekuliuoja“ taip būtu teisingiau. Na kadangi aš sėdžiu aplamai be VGA tai man negaila klikų nei vienam blogeriui 😀

      • BC00 parašė:

        Pamiršo paminėt ir kad buvo darytas OC (ta prasme 5,0 GHz ne po default ėjo), tik šiandien Intel šį faktą šiaip ne taip pripažino. O šiaip esmė tokia, kad Intel tiesiog norėjo užgošti 32C Threadripper 2. Gal ir pavyko, bet yra pora esminių skirtumų. Kol AMD sau suko multithreading testus naudojant X399 MB ir paprastą orinį aušinimą, Intel pavyko prasukti singlethreading benchą su specialiai pagaminta MB, kuri turėjo 4x 8-pin ir jau minėtu aušinimu :/

    • kernel_panikuoja parašė:

      AMD skaidres rodo tik per tam tikrus event’us, kuriu buna keli i metus. Kad WCCFtech’as kas trys dienos paraso kazkokia chuinia/ganda is social media savartyno ir prideda tas pacias skaidres + lenteles su spejamais spec’ais (pastoviai tas pacias) – cia kitas dalykas 🙂 O dar kitas dalykas yra visi tie, kurie turintys psichologiniu problemu tikslias isleidimo datas bando isskaiciuoti nupiesdami isivaizduojamas padalas laiko asyje ant AMD rodytu paveiksleliu su orientaciniu roadmap, arba ten is kazkokios nesamones reklaminiam klipe bando iziureti palyginimus su Voltom, kuriu nera ir greiciausiai nebus namu rinkai, isskyrus Titan V. Jei tokiais dalykais zmones vadovaujasi, tai patys durni.

      Cia jeigu ieskot atsakomybes, tai visai ne pas GPU gamintojus, o pas visokius pseudo-zurnalistus zinomuose portaluose, kurie raso fake-news’us pagal kazkokius social media gandus, kaip antai ta kliedesi apie busimu GTX 2000 kainas, kurias kazkas sugalvojo tiesiog is lempos 😀

  5. Gnytasis parašė:

    Amd jau vos ne pasižadėjo, kad bus žaidėjams nauji produktai. Žalieji tikrai nenorės atsilikt kai juos tas hype traukinys nudaužė.

  6. svabas parašė:

    na nežinau nejaučiu aš jokio hypo dėl tų naujų nvidios plokščių, dabartinis Pascalis yra dar pakankamai galingas, tad nelaukiu aš tos naujos kartos kaip išganymo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.