Gudraujančius britus ketinama apmokestinti

Britanijos dienraštis Daily Mail rašo, kad tie Britanijos gyventojai, kurie TV programas žiūri internetu, veikiausiai kitais metais turės už tai susimokėti, nes dažnas tokių paslaugų naudotojas visiškai nemoka valstybei už BBC išlaikymą.

Šiuo metu Britanijoje gyvenantys britai visas BBC rodomas TV programas gali stebėti internetu parsisiuntę BBC iPlayer grotuvą. Jiems nereikia mokėti metinio 145,50 svarų mokesčio, jei jie neturi televizoriaus, teigiama pranešime. Rašoma, kad tokia išimtis turėtų būti panaikinta.

Valstybės sekretorius J. Huntas užsiminė, kad ketina aptarti su BBC generaliniu direktoriumi M. Thompsonu visuomeninio transliuotojo finansavimą. Naudojančių BBC iPlayer grotuvą žmonių daugėja, o gudraujantys televiziją žiūri tik per internetą, taip išsisukdami nuo privalomo mokesčio už BBC kanalų žiūrėjimą.

9 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    tai kazkas tikrina ar zmogus turi televizoriu?

    o jei as turiu televizoriu kuris neturi jokios antenos pajungtos i ji ir jis naudojamas tik pajungtas prie kompo? cia skaitosi, kad jau turiu moket noredamas matyt tas programas?

  2. Storasis parašė:

    Va iki ko daejom, uz propaganda ir smegenu plovima dar reikia ir susimoketi

  3. Crembo parašė:

    Propaganda ir smegenų plovimas? Tu šiaip daunas ar dar ir idiotas?

  4. aurizz84 parašė:

    Kadanors bandei BBC pasiziuret? Kad sakai jog tai smegenu plovimas. Nelygink BBC prie LNK TV3 ir kito lietuvisko slamsto.

  5. nanoWorld parašė:

    Na, nezinau kaip kitos programos, bet asmeniskai man BBC Horizon dokumentika labai patinka, ir nepavadinciau jos \"smegenu plovimu\".

    Kas del apmokestinimo, manau tai normalu, uz visas paslaugas reikia moketi, tik gal ta sistema \"uz televizoriu\" kiek keista.

  6. pingve parašė:

    Sistema cia keista. Teoriskai reikia moketi ne uz televizoriu, o uz ikista kabeli i televizoriu. Jei naudoji tik playstation ar dvd rotuva niekas nieko neapmokestins, bet jei turi iksita kabeli ir neturi licenzijos ir kas nors patikrina tave patraukia i teisma kur gali gauti 1000 svaru bauda. Be sito yra ir juokingu dalyku, tokiu kaip kad viename bute, jei tai ne seima, reikia po licenzija kiekvienam kambariui su uzraktu, ta prasme jei gyvenu su dviem draugais ir visi turim po kambari ir televizoriu jame, jeigu durys kambariu uzsirakina tada visiem reikia po licenzija turet, jei durys neuzsirakina tada ne ir siaip visokiu daug idiotisku nesamoniu su ta televizija. Jei neturi licenzijos kas dvi savaites gauni po laiska kad privalai nusipirkti ja (net jei neturi televizoriaus vistiek gauni laiskus) ir kad jei neziurit televizoriaus privalot paskambint tokiu ir tokiu numeriu ir pasakyt kad neziuri televizoriaus, o kai paskambini tau pasako \"tai mes vistiek jus patikrinsim\" 😀

  7. pingve parašė:

    O tarp kitko moket yra uz ka, gal ne tokia suma bet bbc turi savo \"Red button\" kur gali kaip teletekste tik su normalia isvaizda pasiziuret orus, naujienas, ivykius visokius, t.t. kaip internete kad, ziurint koki tenisa Winbledon per red button gali pasirinkt kuri korta nori matyt, futbola ziurint galima buvo isijungt vuvuzelu filtra kad nebegadintu nervu ir t.t. ir panasiai. Kiti kanalai irgi normalesni nei lietuviska televizija kur viskas ka matai tai brazausko laidotuves, drasiaus kedzio istorija ir 20 metu senumo filmai

  8. splitface parašė:

    Kaip supratau, kad dabar privales moketi ir tie kurie turi Laptopus…
    Nezinau ar cia labai jau logiska ir gerai, mano nuomone cia yra pinigu nulupimas. Isivedi kabeline (koki: Virgin-media) kuri pateikia tau nemazai kanalu iskaitant ir BBC, uz ja moki na ir dar turi susimoket TV licens\’a uz tai kad telikas namie stovi…
    Ta pati nori padarit ir su PC. Turi kompa tai mokek licenzija ir nesvarbu kad tu moki dar ir uz interneta… O Nemanau kad ten eis ir tikrins ar tu turi ta BBC player\’i parsisiuntes ar ne, turi kompa ir viskas – reiskes gali ziuret BBC… 🙂

  9. pingve parašė:

    Nu taip, moket reikia tik uz BBC teoriskai, nes tik ji reklamu neturi ir t.t. o kiti kanalai paprasti komerciniai pilni reklamu, o vistiek reikia moket uz BBC nesvarbu tu ziuri ja ar ne. Logiskiausia butu koks paketas BBC perki arba ne, jei ne – ziuri tik freeview, bet cia gal kai skaitmenines televizijos era ateis, nes dabar to padaryt ir suvaldyt neimanoma. Del kompiuteriu kita vertus labai protingas sprendimas is ju puses. Net jei niekas netikrins ir nieko nekeis, toki istatyma ivedus ne vienas ir ne 20 nusipirks licenzija, teisingi teveliai neleis kad ju vaikai \"nelegaliai\" ziuretu ir panasiai, ofisai ir firmos pirks licenzijas kad nebutu nelegaliai niekas daroma, universitetai, mokyklos, seip saziningi zmones namuose. Pridejus ju bauginima eit tikrint ir zmoniu patikluma tokiu atsiras daugybe.Turint galvoje sitos salies pragyvenimo lygi ir zmoniu poziuri tikrai daug aks isigys licenzija per interneta naudodamasis televizija, o tai jau papildomos pajamos net nieko netikrinant, tik istatyma ivedus. Yra dar tokie dalykai kaip studentai kurie naudojasi universiteto internetu prisijungdami per VPN tokiu budu gali but lengvai tikrinama ar konkretus asmuo turi licensija ir ar naudojasi iPlayer ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.