HDD trūkumas įtakoja ir mažus pagrindinių plokščių pardavimus

Iš vienur ar kitur turbūt visi girdėjote, jog Tailandas kenčia nuo potvynių. Tai lėmė įprastų kietųjų diskų trūkumą rinkoje ir padidėjusias jų kainas, tačiau tai nėra viskas. Atrodo, jog nuo to nukentės ir pagrindinių plokščių gamintojai.

Pranešama, jog du didžiausi pagrindinių plokščių gamintojai, Asus ir Gigabyte, iš pradžių planavę, kad pardavimai ketvirtajame šių metų ketvirtyje kils nuo 5 iki 15 procentų šiuo metu prognozuoja, jog pardavimai smuks. Ir gana nemažai. Net apie 10-20 procentų.

Tokie pranešimai visiškai nestebina. Kompanijos, kurios pardavinėja surinktus kompiuterius, ar įprasti pirkėjai, kurie planuoja susikomplektuoti visą kompiuterį nuo pagrindų šventiniam sezonui turi keisti savo norus. Kietųjų diskų rinkoje nėra daug, o jų kainos padidėjo dvigubai. Tenka laukti geresnių naujienų.

Kietųjų diskų gamybos problemos ir didelė kaina gali labai nepaveikti centrinių procesorių, grafinių plokščių ar darbinės atminties pardavimus, nes tai komponentai, kurie yra dažniausiai atnaujinami, tačiau pagrindinių plokščių gamintojai nukentėti gali. Tai jie ir prognozuoja.

5 Komentarai

  1. tomaxsas parašė:

    nieko keisto kai skytech ir kiti žinomiausi kainas užsilenke 100LT+ HDD nei kokia SOHOS

  2. Spacewalker parašė:

    tomaxsas>> Kad tavo toj SOHOS kainos tikrai ziaurios. Darai sau reklama stumdamas ant kitu.

  3. Kiberbobas parašė:

    tai jau tikrai, SOHOS kainos kosmines, pries pat ta HDD krize draugelis nusipirko WD caviar green 2TB uz 230Lt, vakar kai pamaciau kokia kaina tai atsistojau ir ziurejau i ta harda kaip koks debilas… daba jis kainuoja 558lt jai neklystu, tad daba kainuoja daugiau nei dvigubai, ziauru ble…

  4. linas_mif parašė:

    O tai visi HDD gaminami tailande?

  5. Kestas28 parašė:

    pamirškit hdd su ssd pusmetuka pasedėkit ir tiek.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.