Hitachi: Mes matome 10TB HDD artimiausioje ateityje

Kaip žinia, kietųjų diskų gamintojai šiomis dienomis siūlo talpiausius 2TB dydžio kietuosius diskus ir faktas, jog to pakanka bemaž visiems namų vartotojams, jų kūrėjus privedė prie to, jog jie artimiausiu metu nežada didinti savo kietųjų diskų talpos.

Visgi, šios industrijos žaidėjas, kompanija Hitachi pareiškė, jog artimiausioje ateityje 3.5 colio įprastiniai kietieji diskai pasieks net 10TB talpos atžymą. Pranešama, kad kompanija šiuo metu dirba prie naujos technologijos, vadinamos šiluminės pagalbos įrašymu (angl. thermally-assisted recording), kuri turėtų padėti padidinti įrašymo tankį, taip leidžiant patalpinti 2.5Tb į vieną kvadratinį colį.

Tiesa, apie šią technologiją informacija labai skurti, žinome tik tai, kad ji kūrimo stadijoje. Taip pat nėra aišku, kaip ji paveiks kietųjų diskų spartą, jų kainas ar kada panašių produktų galime tikėtis rinkoje. Faktas vienas, kurį mes minėjome – darbai vyksta.

4 Komentarai

  1. dzapie parašė:

    aissisted o ne assited.

  2. dzapie parašė:

    o del informacijos skurdumo tai nezinau, dariau pranesima universitete sia tema, tikrai nepasirode skurdi info, yra keli straipsniai paciu hitachi saite apie sia technologija…

  3. SB parašė:

    dzapie>>>Geros tavo zinios, priesingos tam – http://www.nordichardware.com/en/component/content/article/86-storage/196-hitachi-aiming-for-10tb-drives-with-hot-plates.html. Visgi thermally-assisted recording, ka as ir parasiau. Pasakius paprasciau, pirma karta gyvenime girdziu angliska zodi aissisted. O kas del skurdumo, parodyk tu man performance testus, galimas kainas. Nera. Cia tamsi giria, o apie technologijos vystyma kita karta.

  4. ligonis parašė:

    o tai kaip su nuskaitymo galvutem. is ju puses neprisivels klaidu daugiau nei turetu?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.