Hitachi žada 4TB ir talpesnius kietuosius diskus

Atrodo, kad duomenų saugojimo tankio augimas greitai nesibaigs. Hitachi visai neseniai pranešė apie naują technologiją, kurios pagalba sugebėjo į vieną kvadratinį centimetrą sutalpinti net beveik 100Gb informacijos, o tai yra nuostabus rezultatas.

Šiuo metu naujoji technologija yra panaudota 2,5 colio dydžio Travelstar Z serijos kietuosiuose diskuose, kurie vos su viena plokštele mums gali pasiūlyti 500GB informacijos. Kaip jau minėjome, Hitachi sugebėjo vos į vieną kvadratinį plokštelės colį įrašyti 100Gb informacijos, o šią technologiją netrukus žada pritaikyti ir 3,5 colio dydžio kietiesiems diskams.

Nepaisant to, kad kompanija nenurodo konkrečių datų, 2011 metai turėtų būti įdomus. Hitachi daugiau nebesižvalgys į didesnį įrašymo tankį, o tiesiog didins plokštelių kiekį kietuosiuose diskuose. Tad mes visai nenustebsime, kai pasirodys 1TB ar 1,5TB talpos maži 2,5 colio formato kietieji diskai, kuriuose suksis atitinkamai dvi arba trys plokštelės.

Panaši schema turėtų būti naudojama ir staliniams kompiuteriams skirtuose 3,5 colio formato kietuosiuose diskuose. Jau kitais metais turėtų pasirodyti įrenginiai, kurie turės net keturias plokšteles, tad mes galime tikėtis kietųjų diskų, kurie gebės savyje patalpinti 4TB informacijos kiekį. Ir, pasak Hitachi, tai tikrai nėra pabaiga, nes galima ne tik didinti įrašymo tankį, tačiau ir plokštelių kiekį iki penkių.

1 Komentaras

  1. zhaltees parašė:

    Daugiau plokštelių reiškia daugiau energijos, kaitimo, triukšmo ir mažiau patikimumo. Gal talpos ir gausim daugiau, bet šiuo atveju tik kompromiso kaina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.