HP nešiojami kompiuteriai turi paslėptą mygtukų paspaudimo seklį

Visai netyčia išsiaiškinta, kad HP nešiojamuose kompiuteriuose yra paslėptas mygtukų paspaudimo seklys (angl. keylogger). Tiesa, jis pagal nutylėjimą nėra aktyvuotas, bet juo laisvai gali pasinaudoti programišiai ir tada bus galima sekti jūsų atliekamus veiksmus su klaviatūra.

Šį užslėptą mygtukų seklį atrado Michael Myng, kaip minėjome, visai netyčia. Vienas jo draugas kreipėsi į jį dėl galimybės valdyti HP nešiojamo kompiuterio klaviatūros apšvietimą. Atsiuntus „Synaptics SynTP.sys“ failą ir jį išanalizavus pastebėta, kad tvarkyklėje yra integruotas miegantis mygtukų paspaudimo seklys. Jo veikimas yra išjungtas, bet jį laisvai gali įjungti programišiai kiek modifikavę registro nustatymus.

Apie tai pranešus HP suskubta išleisti saugumo atnaujinimą, jį rasite čia. Paveiktų kompiuterių sąrašas yra tikrai didžiulis, daugiau nei 400 modelių. Tarp kurių gerai žinomos „EliteBook“, „ProBook“, „ZBook“, „Spectre Pro“, „ENVY, Pavilion“, OMEN serijos. Norint ištaisyti klaidą yra ir antra galimybė, galima tiesiog palaukti „Windows“ atnaujinimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.