HP ir Dell mano, kad 10 colių „netbookai“ yra nereikalingi

Vieni iš didžiausių asmeninių kompiuterių gamintojų pasaulyje, kompanijos HP ir Dell, kaip praneša industrijos šaltiniai, ketina akivaizdžiai sumažinti savo investicijas į 10 colių internetinių nešiojamųjų segmentą, o HP net žada iš jo pasitraukti.

Matyt, gražiausia yra tai, kad HP galvoja išvis pasitraukti iš šios rinkos ir visiškai susitelkti ties AMD procesoriais pagrįstais 11.6 colio normaliais nešiojamaisiais, nes gaunama nauda iš Intel Pine Trail platforma pagrįstų internetinių nešiojamųjų yra tokia maža, kad nėra nei puse to, ko tikėjosi internetinius nešiojamuosius gaminančios kompanijos.

Antrosios pakopos gamintojai, kurie į internetinių nešiojamųjų traukinį sušoko nežinia kodėl ir vos nežinia iš kur, po truputėlį palieka šią rinką, nes jų pardavimai yra maži bei neteikia jokios rimtos materialios naudos. Visgi, pionierius Asustek ir konkurentai Acer bei Samsung vis dar išlieki aktyvūs šioje rinkoje, o internetiniai nešiojamieji sudaro didžiąją dalį šių kompanijų parduodamų nešiojamųjų kompiuterių.

Kalbama, kad „atšalusi“ internetinių nešiojamųjų rinka ne tik paskatins rinkos gigantą HP pasitraukti, tačiau ir kompiuterių gamintojus paragins išleisti „išmaniuosius nešiojamuosius“ (angl. smartbooks). Kaip ir buvo kalbėta ankščiau, internetiniams nešiojamiesiems, matyt, artėja galas.

2 Komentarai

  1. hd797pg2810s parašė:

    Ne tai, kad galas, bet juos pakeis planšetiniai kompiuteriai. Vienas iš variantų manau būtu, vokiečių kūrinys, WePad.

  2. inDex parašė:

    Arba HP Slate… O seip kad istikruju nieko gero is tu netbooku… jie tikrai tinkami labai nedaugeliui…. O kad HP nori pereiti prie 11.6 tai cia laaabai gerai… Plius AMD bus pagrysti.. Bus neblogai manau… O seip jop greiciausei juos pakeis plansetai… Kas man asmeniskai yra net labai priimtina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.