„Hynix“ masinę HBM2 gamybą pradės trečiame 2016 m. ketvirtyje

Sekančios kartos vaizdo plokščių laukia kiekvienas, o viena pagrindinių jų sudedamųjų dalių bus HBM2 atmintis, kurią „Hynix“ masiniu būdu pradės gaminti trečiame 2016 metų ketvirtyje. Tad tai tikriausiai dar vienas indikatorius, kad „Polaris“ ir „Pascal“ produktai veikiausiai bus siūlomi tik antroje vasaros pusėje.

„Hynix“ pirma pradės tiekti 4 GB talpos HBM2 atminties bokštus, kas leis pamatyti vaizdo plokštes su iki 16 GB atminties buferiu. Vėliau bus pradėti gaminti 8 GB talpos HBM2 atminties bokštai, kas įgalins 32 GB atminties vaizdo plokštėse. „Hynix“ kol kas nepraneša, kada bus pradėta didesnę talpą turinčios atminties gamyba. Panaudojus keturis HMB atminties bokštus duomenų pralaidumas pasieks įspūdingą 1 TB/s.

„Hynix“ savo HBM2 atmintį siūlys tiek AMD, tiek „nVidia“ kompanijoms.

15 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Tai dar kokį pusmetį iki naujų GPU laukt ne?

  2. Katonas parašė:

    Kas čia žino, AMD metų vidurį žada. Iš nVidia oficialaus pareiškimo nemačiau, gandų lygyje Computex’e birželio pradžioje neva kažkas gali būti pristatoma

  3. koloniukas parašė:

    Kaip ir sakiau, prieš naujuosius metus bus jau galima kai ką pirkti.

  4. ZeroFM parašė:

    Manau anksčiau paleis į gamybą . starto metu fury x kainos opapa buvo ką jau kalbėt apie fury nano starto metu 500svaru o dabar už 350 yra

  5. adexas parašė:

    Ne i visas gpu ir desis ta hbm2, amd kazin ar skubes ja deti naujas gpu. Tikriausiai apsieis ir su hbm. Vat kas tiketina tai kad apu pamatysime hbm2

  6. Katonas parašė:

    Adexas, na kažkiek tiesios pasakei, bet klaidingai.

    Ne į visas vaizdo plokštes bus dedama HBM2, bet tik į aukščiausios spartos, high end kitaip sakant. Kitos tenkinsis GDDR5X, kuri yra nemenkai spartesnė nei įprasta GDDR5.

    Iš kur ištraukei apie HBM1 aš nežinau, nes tokios informacijos nesu niekur matęs.

  7. DasMachine parašė:

    HBM brangiai kainuoja. Mano spejimu ultra high end bus su HBM2, high end su HBM. gddr5x mid end ir gddr5 low end. APU su HBM2 biski kosmosas, kazin ar APU taikys bent i high end sektoriu. Anyway Zen APUs reikes laukt iki 2017Q1, tad speliot sudetinga.

  8. Katonas parašė:

    Nezinau is kur jus prisigalvojat tokiu pasaku jei kur perskaitet tai butu smagu saltini pamatyti.

    Tarkim AMD siem metam tures du lustus Polaris 10/11. Vienas turi buti su HBM2, kitas su GDDRX5. Apie HBM1 niekas is vis net neuzsimena, nes jos naudojimas kai yra HBM2 yra tiesiog nelogiskas.

    Nvidia daugiau uzssislepus, bet manau pamatysim tik GP104 lusta pradziai, GM204 pasiekeja pakeisianti GTX 980. Jis veikiausiai bus su GDDRX5, tik speju. O didysis Pascalis, aka GP100 bus tikrai su HBM2, bet kada ji isleis, cia kitas klausimas, manau tikrai ne siemet.

  9. adexas parašė:

    Manau logika galima rasti del tokio dalyko kaip deficitas hbm/hbm2 atminties, ir kitas dalykas amd dabar butina rushint, tad kam laukti hbm2 jeigu gali su hbm1 anksciau startuoti

  10. Katonas parašė:

    Nemanau, kad viskas taip paprasta, kad va noriu pirma dedu HBM1 tada kada užsimanau HBM2. Be to HBM ribojamasis faktorius maks 4 GB talpa per 4 bokštus plius per pus mažesnis duomenų pralaidumas nei HBM2. Tiesiog nelogiška.

    Be to HBM2 gamins ne vien Hynix, bet ir Samsung, apie kitus negirdėjau ar nemačiau. Masinė gamyba jau bus prasidėjus debiutuojant naujos kartos VGA, tad trūkumas turėtų būti minimalus.

    Jei gerai pamenu Fury startavo birželį, šiaip ant popieriaus daugiau, o HBM1 masinė gamyba prasidėjo ar tai rugsėji, va tada tai buvo trūkumas.

  11. DasMachine parašė:

    Samsungas jau kaip ir pradejo HBM2 gamyba. Kol pasirodys next gen GPU, deficito turetu nelikt.

    Nezinau technologiniu skirtumu tarp HBM generaciju, bet atrodo nelogiska naikint gaminimo linija po 1 metu, nebent labai paprastas upgrade i HBM2. Zinoma 8gb butinas ypac next gen’ui. Galbut jie padarys 8 stacks arba 8 atminties modulius – vietos salia dar yra. Gali but ir kad Katonas bus atspejes ir 490/490x gamins su DDR5x.

    Dar viena ideja pasvarstymui – kiek liks rebrand’u? Low-end ir Fury produktai lyg ir tiktu i rebrand’us.

  12. Katonas parašė:

    Neprikrausi tų bokštų kiek nori, kiekvienas jungiasi prie atminties kontrolerio.

    Rebrand manau bus ir pas vienus ir pas kitus low end segmente.

    Šiaip manau 490X (vadinkim ją taip kol kas) turi būti su HBM2, o žemesnė 480X jau bus su GDDR5X.

  13. DasMachine parašė:

    Bet tarkim Titan X naudoja 24 Vram chipus.. 🙂 Nenoriu perdaug agituot paskui galiu likt labai neteisus. Siaip atrodo imanoma ir visai noreciau pamatyt tai (8chip HBM) igyvendinta.

  14. Katonas parašė:

    SU HBM viskas ten kitaip vyksta, HBM bokštai ant pagrindo silicio dedami, kuris jungiasi su GPU. GPU yra atminties kontrolerio kanalai keturi(Fiji atveju 1024 bit x4), o prie kiekvieno galima prijungti po vieną tokį bokštą. Jei būtų buvę galima kitaip Fury X tikrai būtų turėjus daugiau atminties, kažkur tai skaičiau, bet tai buvo senokai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.