Į Gaming motininių plokščių rinką grįžta patyręs žaidėjas

Nors, ji yra sunkiasvorė gamybos gigantė, plačiajai visuomenei „ECS“ kompanija nėra labai gerai žinoma, nes dažnu atveju, jos kūryba slepiasi po kitų gamintojų, tokių kaip „Acer“, „HP“ ar „Lenovo“, logotipais. Šalia savo įprastinės veiklos – produktų gamybos kitiems, „ECS“ po truputį dirba ir ties savo prekinio ženklo vystymo.

Kadaise „ECS“ buvo pilnavertė motininių plokščių rinkos žaidėja, bet laikui bėgant pavirto į produktų verslui kūrėją. Šalia to, buvo siūloma ir keletas žaidėjams skirtų motininių plokščių, tačiau prieš penkis metus buvo atsisakyta naujų produktų „geimeriams“ kūrimo. Su džiaugsmu pranešame, kad kompanija grįžta į žaidėjams skirtų motininių plokščių rinką. Kompanija anonsavo grąžinanti „LEET Gaming“ seriją.

Pirmasis sugrįžimo blynas – „ECS Z790H7-A LEET Gaming“ motininė plokštė. Ji turi „LGA 1700“ lizdą, „Intel Z790“ lustą ir yra suderinama su 12-osios ir 13-osios kartos „Intel“ procesoriais. Plokštė palaiko iki 128 GB DDR5 atminties, turi PCIe 5.0 lizdą ir 2,5 Gbps interneto prieigą.

 

„LEET Gaming“ serijoje nuo šiol atsirado ir „Pre-build“ kompiuterių. Pirmasis šeimos narys yra „ECS LEET Gaming B660“, kurio specifikacijas galima derinti pagal asmeninius poreikius.

 

24 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Geriau kokia DFI sugrįžtų 🙂

    • Povilas parašė:

      Oj geras, turejau DFI, phenomas pamenu sukosi 955 ar kazkelintas, tai pagal kaina tuo metu buvo geras 😀 arba klystu, nes galejo stovet su dar senesniu cpu.. pentium 4

    • DeepMind parašė:

      Aš labiau Abit norėčiau. Jų paskutiniai gaminiai http://abit.ws/page/en/motherboard/motherboard.php@pFUN_KEY=1000&pTITLE_IMG=_2Fmotherboard_2Fimages_2Ftitle.html ECS motininių kokybė gal ir gera bus, bet svarbiausia koks bus bios ir draiverių palaikymas. Spėju, kad bus kaip su kokia Biostar ar Asrock max 2 metai.

      • Ndx parašė:

        ECS ir DFI yra koncentravusios į kitas sritis, todėl jų comebackinimas į plačiąją rinką yra įmanomas dalykas.

        Tuo tarpu Abit yra bankrutavusi, todėl net ir jei kažkas sugalvotų vėl gaminti Abit plokštes, iš jų būtų likęs tik pavadinimas.

        O kam reikalingas ilgas supportas? Iš esmės Bios atnaujinimai naudingi tik tam, kad palaikytų naujausius procesorius ir išspręstų smulkmenas. Jeigu jų nėra – nėra prasmės ir atnaujinimams.

        BTW, kaip pvz paimkim asrock Z87 Extreme 4. Išleista 2013 aisiais, paskutinio update sulaukė 2018-aisiais

      • BC00 parašė:

        Nustebau, jog dar egzituoja toks kaip Abit webpage.

        • DeepMind parašė:

          Man irgi keista, kad jau virš 10 metų nuo bankroto jį vis dar laiko 🙂 Aišku, kad Abit jau per vėlu, tik turėjau omeny, jog anuomet šis gamintojas bent man buvo geresnis už ECS ar DFI. O ilgas suportas man yra vienas prioritetų. Bios ne vien dėl cpu optimizuoja, bet ir įvairių gamintojų priedams, tokiems kaip ramai, hdd-ssd, wi-fi kortoms ir t.t. Pvz. kai išėjo gtx1000 serijos vga, senesnės motininės ~2009-2011 metų jų be atnaujinto bios nepalaikydavo, paprasčiausiai nepraeidavo bios post ir ne visi gamintojai praėjus 4-5 metams nuo plokštės pagaminimo bios naujino arba ne visi atnaujinti bios buvo stabilūs (beta versija), o po jų pataisymų 0. Turiu Asrock 2018 metų motininę, tai jos paskutinį stabilų bios išleido 2020-ais, o beta 2021 ir viskas tuo baigėsi.

  2. neblogai parašė:

    Viena mano mėgstamiausių plokščių- ECS K7S5A, kurią naudojau su 900MHz duronu. Buvo pigi, bet dėl SIS735 greitesnė už rinką valdžiusią VIA su KT133(?) čipsetu. Teko skaityti, kad VIA su dominuojančia rinkos padėtim pagr. plokščių gamintojus buvo prispaudę, kad naujoko SIS į rinką neįleistų, taigi šis čipsetas tik per ESC ir išėjo.

    • GreenZebra parašė:

      Gal motinines pigesnes bus del konkurencijos

      Vieno dalyko nesuprantu, negali padaryti motinine kur tarykim tik m.2, max 4 sata jungtis, isviso tik viena pcie x16 slota. Nes kiek pastebiu dauguma zmoniu nenaudoja x1 ar antro x16 sloto

      Tada pigesnes iseiti turetu, ne tik kad tu daliu nebus, bet ir maziau laiko uztruks kuriant dizainai ir galvojant kaip signalo takelius isdelioti

      • ojojoj parašė:

        Bent pvz kaip as pas save esu pasidares, tai kad jei naudoji nvme diska, tai yra isjungiami sata lizdai du atrodo, bet jei idedi i pcie lizda per adapteri, tai sata lizdai lieka neisjungti, o greitis pcie vaizdo plokstes nesumazeja, tai pvz va tokiam dalykui ir daro tuos pcie lizdus ir t.t

      • Ndx parašė:

        Netikiu kad sumažinus jungčių kiekį apčiuopiamai nukristų kaina. Gal ir visai nieko už centus gauti multi GPU supportą, galimybę naudoti soundcard, ar kokias upcoming jungtis prireikus isideti

  3. vycius9 parašė:

    O kokie motininių brandai geriausi iš šiuo metu esančių? (Šiuo metu naudoju Asrock ir Gigabyte, AMD platforma).

    • DeepMind parašė:

      Asus , MSI ir Gigabyte. Visi turi savų pliusų ir minusų, bet mano vertinimu Asus nr.1 , o MSI ir Gigabyte apylygiai varžovai. Asrock, kaip antrinis Asus padalinys, dar nepranoko savo pirmtako 🙂

      • DeepMind parašė:

        EVGA motininės atrodo rimtos kaip ir jų kaina, tai turbūt dėl to pas mus ir nėra prekyboj 🙂

      • Ndx parašė:

        Na, šiais laikais motininės plokštės yra per daug supanašėjusios, kad brandui būtų verta skirti daug dėmesio. Labiau orientuočiausi į tai, kas siūlo geriausias specifikacijas: VRM, aušinimą, garsą, jungčių kiekį ir pan.

        • DeepMind parašė:

          Jei motininių bios valdymo, funkcijų ypatumai ir pridedamas prie jų softas reikšmės neturi, tuomet pritariu. Pvz. man biudžetinės Asus motininės bios ir softas padoresnis už Asrock hi-end serijos.

          • DeepMind parašė:

            Asrock softas palyginus su Asus visiškai bazinis. Bios Asus patogesnis, išsamesnis ir oc atžvilgiu stabilesnis. Bet Asus softas naudoja daugiau resursų ir kas nepatinka turi daug nereikalingų procesų. Žodžiu instaliuojant įdiegia pilną paketą, nors man ir nereikia, todėl jo atsisakiau. Ir ištrinti buvo nepaprasta, nes paliko daug šiukšlių 🙂

            • vycius9 parašė:

              Taip aš irgi sutinku su teiginiu kad jos supanašėjusios.. bet visur tendencija, kad kiekvienas brendas siūlo tiek eko tiek highend lygio plokštes kurios skiriasi iš esmės, bet kartu ir panašios.
              Pagridiniai pradiniai kriterijai pagal mane, kad butų ilgas BIOS support palaikymas na ir kad uždėtu radiatorių ant vrm ir nereikėtų permokėti už brando vardą.

  4. BC00 parašė:

    Su kiekviena generacija (ar šeima) favoritas neretai pasikeičia, todėl pirkti užsimerkus pagal brandą nerekomenduotina 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.