Į „Skype“ bus integruojama „Cortana“

„Microsoft“ ruošiasi į mobilias „Skype“ versijas integruoti balso asistentą „Cortana“. Tai palies tiek „Android“, tiek iOS naudotojus. Galima pagalvoti kas čia tokio, jei „Skype“ taps dar funkcionalesnis. Bet ši naujovė kai kuriems kelia susirūpinimą dėl duomenų saugumo.

Paaiškėjo, kad „Cortana“ seks visus jūsų pokalbius ir nieko nuo jos nuslėpti nepavyks. Mes nesakome, kad „Microsoft“ vienaip ar kitaip panaudos jūsų asmeninę informaciją. Tik panašu, kad atsiradus „Cortana“ delikačiomis temomis per „Skype“ bus geriau nekalbėti.

4 Komentarai

  1. koloniukas parašė:

    Pagaliau, jos čia tik ir trūko. Gerai, kad aš skype nesinaudoju 🙂

  2. EscO parašė:

    Sėkmės M$ besimokant Lietuvių kalbą

  3. neblogai parašė:

    Utopines visuotinio sekimo visuomenes kaip ‘1984’ kurti iki šiol būdavo labai brangu tiek ideologiškai, tiek žmogiškųjų išteklių prasme, o kartu ir ekonomiškai. Bet su kompiuteriniais kalbos atpažinimo įrankiais kaip Cortana- susekti kiekvieno žmogaus asmeninį gyvenimą tampa įperkama kiekvienai valstybei, net Šiaurės Korėjai. Tuo pačiu- tampa daug lengviau visuomenę 100% pakišti po padu, ir mobilizuoti bet kam. Tai atveria dideles galimybes totalitarinėms valstybėms visiškai sutelkti galią, ir sukelti didelių problemų. Kai diktatoriai-psichai tai pradės naudoti- pasaulyje bus įdomu, ir baisoka:) Bet taip pat- demokratinės valstybės turbūt ir pačios turėtų tai naudoti, o ne palikti užsienio korporacijoms- tik kartu duoti piliečiams patiems atsakyti už savo sekimą, ir užtikrinti to neprieinamumą valdžiai be teismo. Dabartinis variantas- kai seka tas kas yra technologiškai pažangiausias ir agresyviausias (JAV, Kinija, Rusija) neatrodo gerai, ir nieko gero nežada ES.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.